Novosti

„100 days“ novi je singl grupe Urban instinkt

Objavljeno:

„100 days“ novi je singl grupe Urban instinkt

Grupa Urban Instinkt predstavlja četvrti po redu singl s albuma "Bijes" koji bi se trebao pojaviti u siječnju 2022. godine.

Pjesma "100 days" govori o čovjeku koji proživljava sav stres i anksioznost u periodu lockdowna zbog svjetske pandemije virusa. Glazba za ovu pjesmu je napravljena u vrijeme samog vrhunca pandemije.

Video spot i singl premijerno su predstavljeni 9.10. na svjetski poznatom YouTube kanalu HARDCORE WORLDWIDE koji je vodeći kanal posvećen isključivo hardcore bendovima iz cijelog svijeta.

Spot za pjesmu "100 days" možete pogledati ovdje:

Glazbu i aranžman pjesme potpisuje Mirza Čardžić, a tekst Amer Kantaržić Sledž i Mirza Čardžić.

Pjesma kao i cijeli album snimljena je u studiju Cirith Ungol kod producenta Dražena Kecmana koji, osim produkcije, potpisuje miks i mastering albuma. Video spot je radila ekipa Salt and Flow iz Tuzle, a snimatelj i producent je Vedran Haračić.

Ekipa benda koja je snimila ovaj singl kao i cijeli album su:

Mirza Čardžić Charge (vokal i bass gitara), Amer Kanradžić Sledž (vokal), Edin Muminović (gitara), Mirza Mita Halilagić (gitara), Sead Hadžić Sejo (bubanj) i Tarik Šukalić Tare (vokal i prateći vokal).

Pjesmu "100 days" slušajte i na streaming servisima:

https://bfan.link/100-days

 

Urban Instinkt pratite na društvenim mrežama:

Facebook 

Instagram

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »