Novosti

David Bowie najprodavaniji inozemni album u Hrvatskoj u 2016!

Objavljeno:

David Bowie najprodavaniji inozemni album u Hrvatskoj u 2016!

"Blackstar", posljednji studijski album Davida Bowieja, dobio je priznanje HDU-a za najprodavaniji inozemni album u Hrvatskoj u 2016. godini. Priznanje je uručeno direktoru Menarta, Branku Komljenoviću, na sinoćnjem božičnom domjenku ZAPRAF-a i HDU-a. Tom su prigodom uručena i godišnja priznanja HDU-a za najuspješnije glazbene uratke u prethodnom razdoblju. 

“Priznanje sam primio i s dozom tuge jer je izlazak Blackstar albuma bio praćen šokantnim odlaskom velikog glazbenika, čime je album praktično postao i njegov epitaf. A dokaz da je njegovo završno djelo pogodilo publiku je i kontinuirana dobra prodaja prilično zahtjevnog albuma, čime je eto "Blackstar" osvojio prestižnu nagradu za najprodavaniji inozemni album u Republici Hrvatskoj u 2016 godini.", rekao je Branko Komljenović.

 Osim što je najprodavaniji album, David Bowie je i u vrhu godišnjih lista najboljih albuma objavljenih u ovoj godini.

Dodjela prvih godišnjih priznanja Hrvatske diskografske udruge održana je sinoć na zagrebačkom vidikovcu Zagreb Eye.

"Blackstar" je objavljen na 69. rođendan Davida Bowieja, 8. siječnja 2016. Legendarni nas je glazbenik nažalost napustio samo dva dana nakon objave albuma.

https://www.youtube.com/watch?v=kszLwBaC4Sw

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »