Novosti

Filip Dizdar predstavlja novu ljetnu pjesmu

Objavljeno:

Filip Dizdar predstavlja novu ljetnu pjesmu

Jedna od pjesama koja će se ovog ljeta svirati u hrvatskom radijskom eteru, zasigurno će biti i nova pjesma Filipa Dizdara.

Lagana melodija pjesme „Daleko“, isprva je bila zamišljena kao akustična pjesma, no Filip joj je promijenio aranžman da bi se na kraju odlučio za verziju koja ima malo od svega, ali je opet zadržala onaj prepoznatljiv Filipov zvuk.

I ova je pjesma nastala u suradnji s Alanom Dovićem; tekst i glazbu pisali su Filip i Alan, a aranžman je radio sam Alan. Za pjesmu „Daleko“ snimljen je i video spot kojeg možete pogledati na sljedećem linku

U novom se spotu, osim benda, pojavljuje i plesačica Ema Janković iz Dance Company & m. koja je svojim plesom dala jednu novu dimenziju pjesmi i to sve bez koreografije već s čistom improvizacijom.

„Melodiju za "Daleko" nosim već jako dugo sa sobom i prije neka dva mjeseca smo počeli raditi na njoj. Kada sam pisao tekst, težio sam tome da bude slikovit, ali da opet ostane dovoljno slobodan da ga svatko tumači na svoj način. Riječi za ovu pjesmu su mi se pojavljivale u valovima, stalno sam ju svirao i svaki put nakon što bih je odsvirao pojavila bi se neka nova riječ. Ideja teksta je bila da bude jako širok i da svatko ima slobodu protumačiti ga za sebe. Počela je kao čista ljubavna pjesma, ali se kroz produkciju iskristalizirala u ovo kako danas zvuči.rekao je Filip

„Što se spota tiče, ovog puta nisam htio previše komplicirati s vizualima jer ni pjesma to ne bi trpila.“ – zaključio je Filip

Minimalistički kadrovi i odlična Ema Janković koja pleše u spotu su savršeno legli uz ovu pjesmu. Za makeup na setu bila je zadužena Zara Hrvatin a kamerman je bio Matija Petrović.

Filipa Dizdara možete pratiti na njegovoj

Facebook stranici i na Youtube kanalu

 

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »