Novosti

Ljubavna priča dva tenora dobila je svoje video izdanje

Objavljeno:

Ljubavna priča dva tenora dobila je svoje video izdanje

Saša Jakelić i Max Hozić su svoje vrhunske pjevačke sposobnosti pokazali već početkom godine, kada odlučili spojiti glasove te snimiti obradu zahtjevne pjesme - The Sound Of Silence. Potaknuti odličnom reakcijom slušatelja odlučili su otići i korak dalje i snimiti novu autorsku pjesmu.

Katarina Jakelić napisala je stihove, a Saša glazbu i aranžman te je nastala pjesma "Čuvaj je za sebe", koja je ispreplela ta dva prekrasna glasa u jedan, pričajući priču o ljubavi u kojoj se mnogi mogu prepoznati. Saša i Max su pjesmu premijerno izveli na festivalu Melodije hrvatskog juga - Opuzen 2020, festivalu koji njeguje tradiciju još od davne 1994. godine. Tom prilikom su izazvali oduševljenje publike te su dobili nagradu za najbolji duet. Logičan slijed je bio snimiti spot, a izbor je pao upravo na Opuzen. To je bio i prvi put te godine da su se Saša i Max vidjeli uživo, jer zahvaljujući pandemiji, sve su do tad radili direktno iz svojih soba i studija.

Režiju spota je preuzeo na sebe Max Hozić koji je odlučio iskoristiti činjenicu da grad Opuzen, osim dugovječnog festivala Melodije hrvatskog juga, ima još jedan vrijedan festival, a to je Festival kulture, Zen Opuzen. Festival  svake godine okuplja street art i graffiti umjetnike. Filmskim projekcijama, radionicama i uličnim performansima pozicionira ovaj grad visoko na ljestvici urbane kulture. U sklopu festivala oslikavaju se ulice, pročelja zgrada, napuštene tvornice i brojni drugi objekti te je Max odlučio upravo to iskoristiti kao scenografiju. U spotu se prikazuje nekoliko likovnih uradaka savršeno uklopljenih u ljubavnu priču koju nam pričaju ova dva tenora.

Spot za pjesmu „Čuvaj je za sebe“ pogledajte na sljedećem linku:

"Oduševljen sam gradom Opuzenom, pa i cijelim tim otvorenim pristupom prema kulturi. Zaista sam sretan što sam zabilježio u spotu neke od tih prekrasnih uradaka koje će vremenom na tim pročeljima zamijeniti neki drugi likovni radovi. Ovako sigurno neće pasti u zaborav. Nama su poslužili kao predivna pozadina koja nam je obojila spot i dala neku drugu dimenziju. Snimanje je bilo intenzivno i na visokim ljetnim temperaturama te hvala Saši što je stoički trpio moje povremene temperamentne ispade. Iako živim u Zagrebu, ponekad mi proradi moj dalmatinski gen, pogotovo kad radim nešto do čega mi je stalo. No, Saša je Splićo, znam ja da on to kuži." - rekao nam je Max.

„Stvarno mi je drago da smo spot snimili baš u Opuzenu. Tamo san jako puno godina na festivalu, tu san premijerno otpiva i ''Judi o' soli'', ''Da se bar u  kišu pretvorim'', ''Ne traži od mene to'', a čak i ka autor pisme ''Zapuvala je bura'' Klape Cambi. Ovaj duet mi je drag jer smo nas dva prijatelja tehnički skoro sve sami napravili, od aranžmana, produkcije i sviranja na pismi do snimanja i režije spota. Pivanje nan je najlakše ''palo''. Imamo baš moćan spot za ovakvu pismu i nadan se da če se publici svidit – rekao je oduševljeno Saša.

 

Pjesmu „Čuvaj je za sebe“ slušajte i digitalno:

https://backl.ink/142679951

Sašu Jakelića možete pratiti na njegovom facebooku

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »