Novosti

Nešpula pobjednik folklorne kategorije na natjecanju pjevačkih zborova Festivala glazbe Zagreb 2017

Objavljeno:

Nešpula pobjednik folklorne kategorije na natjecanju pjevačkih zborova Festivala glazbe Zagreb 2017

Drugo natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih sastava organizirano u sklopu Festivala glazbe Zagreb 2017. održalo se u subotu, 4. studenoga u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog gdje je mješovita vokalna skupina „Nešpula“ iz Pule osvojila Zlato s najvišim brojem bodova te se time izborila za titulu pobjednika folklorne kategorije.


Njihove izvedbe pratilo je stručno povjerenstvo, a osnovni elementi ocjenjivanja bili su: izbor programa, kvaliteta zborskog zvuka, interpretacija te opći glazbeni dojam.


Nešpula je poznata po tome da u svom bogatom repertoaru njeguje i istarsku glazbenu ljestvicu, pa je tako osim bugarske tradicionalne „Dragana i slavej“ te popularne Rusulice oduševila i Balunom Bruna Krajcara.


Cilj ovog festivala i natjecanja je popularizacija zborske glazbe, podizanje razine umjetničkih dometa domaćih zborova, stvaranje bogatog fundusa vokalnih skladbi domaćih autora i plasiranje Zagreba kao centra zborske glazbe u Hrvatskoj u čemu je pulska skupina itekako pomogla i još jednom dokazala da su izuzetno važno ime glazbenog svijeta u Hrvatskoj, a i šire.


Nešpula trenutno broji jedanaest talentiranih pjevača, a oni su: soprani: Doris Mejak, Ornela Oršulić i Maja Miljavac, alti: Tajana Šebek i Martina Šverko, basi: Sandro Lučić, Luka Lukačević i Daniele Ferro, tenorine: Ana Bučko, Klaudija Racan Ukošić, te Tatjana Merkl koja je ujedno i umjetnička voditeljica skupine.


Podsjetimo da je ovo iznimno uspješna godina za Nešpulu u kojoj su, osim uspjeha u Zagrebu, osvojili Zlato na natjecanju u Karlovcu, te izdali svoj prvi autorski singl „Probudi me“  pod okriljem diskografske kuće Menart.

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

Newsletter prijava.

Prijavite se na primanje Menartovih novosti.