Novosti

Rajko Suhodolčan i Klapa Bistrica predstavljaju novi album „POPEVKA I TI“

Objavljeno:

Rajko Suhodolčan i Klapa Bistrica predstavljaju novi album „POPEVKA I TI“

Rajko Suhodolčan i Klapa Bistrica zajedničkim su snagama snimili album „Popevka i ti“.

Sve pjesme koje se nalaze na albumu plod su dugogodišnje suradnje Rajka i Klape Bistrica, inače čestim i dragim gostima na njegovim koncertima.

Prva zajednička pjesma je i naslovna pjesma albuma„Popevka i ti“ . Ista je bila premijerno izvedena na prošlogodišnjem Krapinskom festivalu. Autor glazbe je Rajko Suhodolčan, tekst je napisao dr. Cvjetko Lež, a aranžman poznati  glazbeni stručnjak dr. Stipica Kalogjera.

Osim pjesme „Popevka i ti“, na novom se albumu nalazi još devet novih autorskih pjesama, većinom napisanih od strane Maria Galoića, prvog tenora i voditelja klape Bistrica.

Uz njih, na albumu možete poslušati i tri glazbena broja iz radionice Rajka Suhodolčana.

Sve pjesme su narodnog kajkavskog izričaja, glazbeno obrađene u folklornim tamburaškim orkestralnim okvirima, a nastoje zadržati autohtonost ne gubeći na izvornosti.

 

***

Rajko Suhodolčan je zagorski kantautor kojeg ne treba posebno predstavljati. U dosadašnjem tridesetogodišnjem umjetničkom djelovanju izdao je 12 samostalnih nosača zvuka i 4 zajednička s Kvartetom Gubec, čiji je osnivač i voditelj.

5 njegovih albuma dostiglo je Srebrnu, a 1 i Zlatnu nakladu. Tijekom svog dugogodišnjeg glazbenog djelovanja skupio je 13 nominacija za Porin , a čak 5 kipića ima u rukama.

Klapu Bistrica osnovala je 2003. godine skupina entuzijasta iz Marije Bistrice koji vole pjesmu. Od tada Klapa Bistrica kontinuirano aktivno pridonosi kulturnom životu Marije Bistrice i Hrvatskog zagorja predstavljajući svoj kraj u zemlji i inozemstvu.

U glazbenom smislu  izvode klasičan i tradicionalan klapski repertoar. Ljepotu klapske pjesme, melodioznost i šarm dalmatinskih napjeva približavaju Zagorju i kontinentu.

Klapa Bistrica je do sada snimila 3 samostalna nosača zvuka.

Donosimo i popis pjesama s albuma

 1. Popevka i ti
 2. Štel bi navek da si moja
 3. Ne morem ja bez tebe
 4. Dojdi prijatel
 5. Pahulice
 6. Zagorec sam ja
 7. Kušlec za zbogom
 8. Deda
 9. Zagorec
 10. Povratak

 

Cijeli album Rajka Suhodolčana slušajte i na Deezeru

http://www.deezer.com/en/album/52056542

 • Newsletter

 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »