Novosti

Sassja poručuje „No problemo“, predstavlja novi album i spot za pjesmu „Stube“

Objavljeno:

Sassja poručuje „No problemo“, predstavlja novi album i spot za pjesmu „Stube“

"No Problemo", Sassjin je drugi album na kojem je radila protekle 2 godine. Njezin zadnji album "Taktički praktično" odjeknuo je među publikom i kritičarima te ostavio neizbrisivi trag na regionalnoj sceni.

Kao i za prethodni, na novom albumu je Sassja okupila izvrsnu međunarodnu ekipu; Jaka Berger iz Ludovik Materiala odsvirao je gitare na „No Problemo“, Benjamin Ziervogel violine na „Ništa“, a scratch na "Nek je živa glava" je napravio Kpow. Erol Zejnilović iz Elementala odsvirao je gitaru na jednoj pjesmi, a Ante Zvonimir Stamać je napravio glazbu za pjesmu  "S njom". Darko Rundek gostovao je na pjesmi „Savana“ za koju se uskoro snima i spot.

Mastering albuma i miks za sve pjesme radio je Kantriman.

„Neke pjesme nose „bendovski zvuk“, a druge opet drže samo do elektronike i bassa. To mi je bio i izazov na ovom albumu; napraviti što više različitih bass pod žanrova koje volim.“ - rekla je Sassja pa detaljno objasnila što možemo očekivati od „No problemo“:

„Teme su različite, kao i do sada sam pisala o svemu što mi je smetalo ili me razveselilo. Pisala sam o ljubavi, smrti, nasilju, Tuzli i mahali, o Njemačkoj, FMJAMu, modernom vremenu društvenih mreža, stanju u državi, slobodi i levatima kojima nije problem. Prošli album se zvao "Taktički Praktično" jer je na taj način bio i napravljen, a isto je i sa ovim "No Problemo". Sve situacije i ljudi koji su me inspirirali za pjesmu "No problemo" su slične stvarnim iskustvima u protekle dvije godine. I opet sam se snašla, izvukla, napravila svoj tim i izgurala svoje ideje.“

Da je Sassja izvođač koji voli imati stvari pod kontrolom i biti dio svakog detalja u nastajanju pjesme najbolje je sama opisala: “Pokušavam za svaku pjesmu do kraja završiti svoju misao i ideju; napisati cijeli tekst, napraviti dio muzike i aranžmana, aktivno sudjelovati u izradi spota i pjesmu vam pokazati kao audio/video djelo. Promocija pjesme i spota za Stube je upriličena 27.11 u Tuzli u okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja, te ovom prilikom pozivamo sve udruge i pojedince da se glasno izraze protiv svakog vida nasilja.

 

Paralelno s izlaskom novog albuma, Sassja predstavlja i spot za pjesmu „Stube“, na kojem su zajedno sa Sassjom radili Jasmin Jatić, Damir Bošnjak, Olivera Blažević i Kemal Fazlić

Spot za pjesmu „Stube“ pogledajte na sljedećem linku:

 

 

"Razmišljala sam o vezama koje nisu dobre za nas, a ostajemo u njima. Razmišljanje je počelo s prijateljskim vezama, pa do ljubavnih veza u kojima je prisutno psihičko zlostavljanje, a da mi toga i nismo svjesni. Istu misao sam proširila i na fizičko zlostavljanje. Nisam bila žrtva nasilja, a ne znam ni da su meni bliske osobe žrtve što ne znači da se to ne dešava. "Samo jednom" i "promijenit će se on" zna trajati godinama i zbog toga se najiskrenije nadam da će pjesma napraviti promjenu barem u jednoj porodici. " – rekla je Sassja i za kraj zahvalila svima koji su s njom i Kantrimanom radili na ovom albumu

 

Donosimo i popis pjesama s albuma „No problemo“

 1. Klikat
 2. Mahale
 3. Nek je živa glava
 4. Beton
 5. No problemo
 6. Savana feat. Darko Rundek
 7. Ništa
 8. Njemica
 9. Stube
 10. S njom

 

Cijeli Sassjin album slušajte i na Deezeru

http://www.deezer.com/hr/album/49718882

Sassju pratite na društvenim mrežama: Facebook; Twitter; Instagram

 

 

 • Newsletter

 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »