Razgovori s jazz glazbenicima "Jazz Connections" (Davor Hrvoj)

Zaljubljenik u jazz i iskusni poznavatelj jazz glazbe, Davor Hrvoj, odabrao je za ovu knjigu samo neke od pregršt zanimljivih razgovora koje je vodio s velikanima jazz glazbe tijekom svoje karijere.

Razgovori s jazz glazbenicima "Jazz Connections"
Razgovori s jazz glazbenicima "Jazz Connections"
Davor Hrvoj

Opis

Zaljubljenik u jazz i iskusni poznavatelj jazz glazbe, Davor Hrvoj, odabrao je za ovu knjigu samo neke od pregršt zanimljivih razgovora koje je vodio s velikanima jazz glazbe tijekom svoje karijere. Imao je prilike družiti se i razgovarati s glazbenicima kao što su Sonny Rollins, Joe Lovano, Charles Lloyd, Ornette Coleman, Jamesom Carter, Dee Dee Bridgewater, ali i s još mnogim glazbenicima u čijim je koncertima uživao.

Na gotovo 500 stranica otkrijte više o jazz glazbi, ali i jazz glazbenicima! Naime, neke je glazbenike toliko oduševio način na koji vodi intervjue, baš kao i njegovo poznavanje jazz glazbe da su mu dozvolili da otkrije i kakvi su oni zapravo kad se svjetla pozornice ugase.

“Posao koji radim za me je još uvijek zabava, hobi, igra, uživanje, a reakcije čitatelja ili slušatelja koji mi kažu da im je neki od mojih članaka, najčešće intervjua, pomogao u boljem razumijevanju glazbe i ljudi, otvorio nove spoznaje, pa čak i promijenio život, velik su poticaj i potvrda da se trud isplati. U tom poslu najviše volim raditi intervjue ili razgovarati s glazbenicima općenito jer je uglavnom riječ o divnim osobama s kojima lako pronalazim zajednički jezik. Neprestano učim o jazzu, a to mi najbolje uspijeva kroz razgovore s iskusnim glazbenicima",  istaknuo je u predgovoru autor knjige.

U knjizi vas očekuju i fotografije Davorovih sugovornika iz knjige. Naime, osim razgovora, autor trenutke zabilježene s glazbenicima dokumentira i svojim fotoaparatom. Budući da je autor tijekom dugogodišnje karijere skupio mnogobrojne intervjue koji se nisu mogli ukoričiti u samo jednu knjigu, Davor Hrvoj je u suradnji s Menartom izdao i nastavak razgovora s jazz glazbenicima „Jazz Vibrations“. 

Specifikacije

Područje glazba

ISBN 978-953-55625-4-2

Izdavač Menart, 2010.
Broj stranica 481 + fotografije u boji
Format 153×232 mm
Uvez meki
Urednik hrvatskog izdanja Branko Komljenović
Cijena 49 kn

Naše Knjige

Zavirite u zanimljiv svijet glazbenika, napeti roman ili potražite zdravi recept…

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »