David Bowie "Starman" (Paul Trynka)

U "Starmanu" je nagrađeni pisac Paul Trynka oslikao detaljni portret tog sjajnog umjetnika.

David Bowie "Starman"
David Bowie "Starman"
Paul Trynka

Opis

Od Bowiejevih ranih godina u poslijeratnom, bombama uništenom Brixtonu do dekadentnoga glamura Ziggyja Stardusta i kontraverznog, ali vitalnog razdoblja u Berlinu, "Starman" nudi živopisan i uvjerljiv opis jednog izvanrednog života punog drame, razočaranja, pobjeda, tragedija i humora.

Napisan nakon stotina razgovora s Bowiejevim prijateljima, suparnicima, bivšim ljubavima i glazbenim kolegama, i uz prilog mnogih rijetko viđenih fotografija, "Starman" je iznimno pouzdana biografija koja otkriva mnoge detalje – ulazi u srž filozofije prema kojoj je Bowie stvarao svoju glazbu i sebe sama. Uz fascinantan opis transformacije od šarmantnog tinejdžera u genija, u STARMANU se prvi put raspliće priča Bowiejevih složenih odnosa s Marcom Bolanom, Iggyjem Popom i drugima te se otkriva njegova jedinstvena kombinacija bezobzirnosti i velikodušnosti koja baca novo svjetlo na njegove najpoznatije pjesme. STARMAN također slavi Bowiejevu genijalnost i služi kao pravodobni podsjetnik na to kako se stvara fenomenalna glazba. Na više od 400 stranica doznajte pregršt zanimljivih detalja iz života Davida Bowieja. Knjigu su na hrvatski prevele Mirela Priselac (Remi iz Elementala) i Ana Badurina, a urednik hrvatskog izdanja je Denis Leskovar.

Poznat kao veliki glazbeni “kameleon”, Bowie je postao ikonom zbog svoje sposobnosti da bude uvijek svjež i zbog svoje kreativne genijalnosti. Bez sumnje, Bowie je jedna od najutjecajnijih rock-zvijezda svih vremena. Unatoč slavi, Bowie ostaje zagonetka – fascinantna i privlačna osoba, čak i kad je iznimno prizemljen i šarmantan…

Specifikacije

Područje biografija

ISBN 978-953-7830-03-8

Izdavač Menart, 2012.
Format 154×234 mm
Uvez meki
Urednik izdanja Denis Leskovar
Cijena 149 kn

Naše Knjige

Zavirite u zanimljiv svijet glazbenika, napeti roman ili potražite zdravi recept…

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »