Događanja

St Germain u Tvornici kulture!

Objavljeno:

ULAZNICE: www.entrio.hr

Ludovic Navarre, poznatiji pod pseudonimom St Germain! Velikan francuske elektronike u Tvornicu kulture dolazi 7. studenog u okviru velike povratničke turneje kojom promovira novi album „St Germain“ – i to nakon 15 godina studijske stanke! Novi album izlašao je 9. listopada, a osim u Zagrebu promovirat će ga i u Parizu, Lyonu, Bruxellesu, Londonu, Madridu..

Za mnoge ljubitelje elektronskog zvuka, deep housea i fuzije elektronike, bluesa i jazza, St Germain predstavlja apsolutnu ikonu.

Iako je iza njega duga karijera, do sada je izdao samo dva autorska albuma – 1995. godine „Boulevard“ i „Tourist“, pet godina kasnije. Navarreova glazba odražava njegovu ljubav prema bluesu, jazzu i crnačkoj glazbi. Jedan je od pionira francuskog housea i nu-jazza. Među prvima je eksperimentirao s blues i gospel semplovima u kombinaciji s laganim plesnim ritmovima. Neki kritičari tvrde da je upravo on utro put mnogim glazbenicima svjetske elektro i house scene. Francuska glazbena scena inače često lansira glazbenike koji pokrenu cijeli svijet. Devedesetih godina je to bio upravo St Germain. Nedavno je sve osvojila šarmantna Zaz koju smo imali prilike gledati u Zagrebu i Puli, a na popisu su i David Guetta, Martin Solveig...

Od St Germaina s pravom možemo očekivati još jedno elektro-remek djelo!

Album „St Germain“ sniman je u Parizu. Inspiriran je njegovom ljubavlju prema glazbi koja potječe iz afričke države Mali. Na novom materijalu surađivao je s afričkim glazbenicima, a u elektroničke loopove sofosticirano je uklopio neke od afričkih tradicionalnih instrumenata u kombinaciji s električnom gitarom, klavijaturama i saksofonom. Ovaj album istoimenim singlom obećaje iznimno glazbeno putovanje koje spaja tradiciju s modernim zvukom.

Najnoviji album na europskim pozornicama u punom će sjaju iznijeti i bend koji prati St Germaina te broji devet glazbenika. Dakle, ne očekujte DJ set, već  koncert u pravom smislu te riječi.

Ovo će biti jedinstvena elektro – priča u čiju povijest ulaze svi koji 7. studenog dođu u Tvornicu kulture, tj. svi koji na vrijeme kupe ulaznice putem sustava Entrio.hr – online na https://www.entrio.hr/event/st-germain-2541 ili na prodajnim mjestima čiji popis u Hrvatskoj možete pronaći ovdje: https://www.entrio.hr/outlets

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 200 kn, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, iznosit će 230 kn.

Za više informacija pratite bpm.menart.hr,facebook Menart BPM-a ili facebook event

GERMAIN TOUR

02.11.15 - BELGRADE - BELEXPO / JAZZ FESTIVAL

03.11.15 - BUDAPEST - CONGRESS AND WORLD TRADE CENTER

05.11.15 - WARSAW - STODOLA

07.11.15. - ZAGREB - TVORNICA KULTURE

10.11.15 - UTRECHT - TIVOLIVREDENBURG

11.11.15 - BRUSSELS - AB

12.11.15 - PARIS - BATACLAN

13.11.15 - ZURICH - KAUFLEUTEN

14.11.15 - LAUSANNE - LES DOCKS

17.11.15 - LONDON - TROXY

18.11.15 - LYON - TRANSBORDEUR

19.11.15 - MILAN - ALCATRAZ

20.11.15 - VIENNA - MUSEUMSQUARTIER

22.11.15 - MUNICH – MUFFATHALLE

01.12.15 - MADRID - RIVIERA

02.12.15 - BARCELONE - RAZZMATAZZ

 

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »