Marija kraljica Škotske

Borba za Škotski tron

Marija kraljica Škotske
Marija kraljica Škotske
Mary Queen of Scots (2019)

Sinopsis

Film Marija kraljica Škotske opisuje nemiran život karizmaticne Mary Stuart (Saoirse Ronan - nominirana za Oscara®) koja sa 16 godina postaje kraljica Francuske, a udovica sa 18.. Prkosno odbijajući novi brak, vraća se u rodnu Škotsku kako bi zahtijevala pravo na prijestolje. Po rođenju, pravo na prijestolje ima i njena suparnica Elizabeta I (Margot Robbie - također nominirana na nagradu Oscar®), kraljica Engleske. Odlučna u svojoj nakani, Marija se ne zadovoljava ponudom da bude samo figura nego pokreće niz događaja kojima prijeti Elizabetinom suverenitetu. Suparnice u snazi i ljubavi, dvije Kraljice donose vrlo različite odluke u vezi s brakom i djecom. Izdaje, pobune i zavjere unutar svakog dvora ugrožavaju obje Kraljice, a svaka od žena proživljava gorak okus moći.

Glumci i filmaši

RedateljJosie Rourke

UlogeSaoirse Ronan i Margot Robbie

ScenarijBeau Willimon

Info

Datum izdavanja (DVD): 01.10.2019.
  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »