Novosti

Saša Jakelić ušao u finale američkog online magazina Voice Council!

Objavljeno:

Saša Jakelić ušao u finale američkog online magazina Voice Council!

Da su domaći glazbenici cijenjeni i izvan Hrvatske dokaz je i neosporan talent splitskog tenora Saše Jakelića koji je s pjesmom "Be my love" ušao u finale američkog online magazina Voice Council. Naime, Saša je obradio pjesmu koja je proslavila čuvenog tenora i filmskog glumca Maria Lanzu.

"U ovoj obradi gitarističkog tria 'Spin' imao sam slobodu balansiranja s klasičnim, pop i crooner vokalnim izričajem. Magazin se bavi tehnikom pjevanja, zdravstvenim savjetima za pjevače, recenzijama studijske opreme. Već mi je sam ulazak u finale veliko zadovoljstvo jer je natječaj bio otvoren za cijeli svijet. Iako, pjevačka natjecanja shvaćam isključivo kao zabavu i osobno smatram da je umjetnost uvelike subjektivna stvar ukoliko je osnovni tehnički aspekt muziciranja zadovoljen. Pjevanje nije olimpijska disciplina gdje se precizno vidi tko je bolji, ali ipak živimo u reality vremenu pa sam se odlučio poslati dvije svoje YouTube koncertne snimke. Pravila su nalagala da mora biti jedan kadar, jedan vokalni 'take' uživo i to je ono što me privuklo. U prvom dijelu natjecanja išao sam s obradom pjesme Lucia Dalle 'Caruso' u pratnji svog banda, a u finalnom krugu odlučio sam se za staru pjesmu 'Be my love' koju je proslavio operni pjevač i filmski glumac Mario Lanza. Inače, ta pjesma je bila prvi singl nekog klasičnog izvođača prodan u milijunskoj nakladi, puno prije pojave tri tenora" - rekao je Saša. 

Njegov vrlo uspješan singl "Da se bar u kišu pretvorim" s kojom je na ovogodišnjem festivalu Melodije hrvatskog juga u Opuzenu odnio 2. nagradu žirija i dalje uspješno plovi radijskim eterom, a Saša ovih dana završava i novi singl koji će uskoro predstaviti.

 

Sašu Jakelića možete pratiti na njegovom facebooku

 

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »