Menart

Saznajte sve potrebne informacije o nama, te ukoliko biste željeli raditi s nama kontaktirajte nas, a naš tim će Vam se obratiti u najkraćem mogućem roku

O nama

MENART je diskografska kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji. Djeluje u diskografiji, izdavaštvu, distribuciji, odnosima s javnošću, promociji, digitalnoj prodaji, bookingu stranih i domaćih izvođača, menadžmentu domaćih izvođača, koncertnoj produkciji itd. Menart je također službeni zastupnik jedne od vodećih diskografskih major kuća u svijetu - Sony Music Entertainmenta za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, BiH, Crnu Goru, Makedonija, Kosovo i Albaniju. Iz bogatog glazbenog kataloga, teško je odvojiti samo nekoliko imana, ali svakako treba istaknuti neke zvijezde koje su godinama vjerne Sony Musicu kao  Leonard CohenBruce SpringsteenAC/DCBob Dylan,Beyonce.

Uz Sony Music Entertainmenta, Menart surađuje i s Eagle Rock Entertainement, a u suradnji s izdavačkom kućom Matrix Music zastupa i niz izvođača nezavisnih izdavačkih kuća te njihove singlove distribuira u hrvatski radijski eter.
Kao najveći distributer digitalne glazbe u Hrvatskoj bilo da se radi o cjelovitim albumima, singlovima ili EP-jevima, Menart, preko agregatora The Orcharda (jednog od najvećih distributera digitalne glazbe i filma u svijetu), distribuira i izdanja diskografskih kuća Aquarius Records, Spona, Cantus, SBS Music, Aulos.

Katalog s preko 2000 izdanja (broj je svakim danom sve veći) dostupan je na čak 243 teritorija u svijetu te se nalazi na svim najbitnijim internet dućanima i streaming servisima kao iTunes, Amazon, Spotify, Rdio, Deezer, YouTube, Google Play Music…
Uz sve to Menart je licencirani zastupnik većeg broja manjih nezavisnih svjetskih etiketa kao što su Kontor Music, Cat Music, ToCo, Orchard..)

Uz djelatnosti iz područja diskografije, Menart 2014. godine započinje suradnju sa vodećim kompanijama filmske industrije kao licencni partner i distributer za home entertainmet izdanja. Ekskluzivni smo zastupnici za DVD, Blu-ray i Blu-ray 3D izdanja Major kompanija Warner Brothers, The Walt Disney Company i 20th Century Fox za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju. Slijedom spomenute suradnje na policama naših partnera možete pronaći neke od najznačajnijih filmskih hitova proteklih godina: trilogiju Hobit, Avioni, Čudovišta sa sveučilišta, Lego film, Gravitacija, Na rubu budućnosti, Rio 2, Interstellar, Birdman i mega hit Snježno kraljevstvo. U želji da našim partnerima ponudimo samo najbolje, nastavit ćemo sa svakodnevnim praćenjem trendova u filmskoj industriji kao i mogućnostima za dodatni razvoj kompanije kroz buduće partnerske suradnje.

Kontakti

  • Branko Komljenović Direktor / Managing Director
  • Edo Mujčinović Marketing manager edo@menart.hr
  • Tibor Šehtl A&R Manager tibor@menart.hr

Digitalni odjel

  • Maja Cvetković Raić International Exploitation Manager maja@menart.hr

Booking Promotion Management

PR i promocija

  • Nataša Tuđman Odjel promocije i odnosa s javnošću natasa@menart.hr
  • Željkica Makanec International Promotions manager/Promocija licencnih izdanja zeljkica@menart.hr

Prodaja

Računovodstvo i financije

Nove galerije.

Novi traileri.

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

Newsletter prijava.

Pretplatite se na primanje Menart novosti.