Crveno, zeleno jedi ispravno (Joanna Dolgoff)

To je praktičan i zabavan obiteljski priručnik koji uz recepte nudi i niz korisnih savjeta o hrani i pripremi hrane, kalorijama...

Crveno, zeleno jedi ispravno
Crveno, zeleno jedi ispravno
Joanna Dolgoff

Opis

“Crveno, zeleno, jedi ispravno”, koju je napisala pedijatrica Joanne Dolgoff. nije samo još jedna u nizu kuharica za djecu i obitelj. To je praktičan i zabavan obiteljski priručnik koji uz recepte nudi i niz korisnih informacija za uvođenje zdravijih i kvalitetnijih prehrambenih navika u svakodnevni život vaše djece. Knjiga nudi niz zanimljivih podataka o vrstama namirnica, energetskim vrijednostima, ukusne recepte s primamljivim fotografijama, ideje za tjelovježbu te brojne savjete koji mogu olakšati proces zdravog mršavljenja!

Voćna pizza, pljeskavice s crnim grahom, kolačići s maslacem od kikirikija, muffini od bundeve s manje masnoća, zabavni voćni ražnjići, ledeni jogurt na štapiću, štapići s bananom i pahuljicama/bademima, hrskave jabuke, samo su neki od zabavnih recepata u kojima ćete uživati i vi i vaše dijete – ne samo u jelu, već i u zajedničkoj izradi! Posebnost ovog programa prehrane osmišljenoga kroz sustav prometnih svjetala – crveno (stani!), žuto (uspori!), zeleno (kreni!) – jest to što je prilagođen ne samo potrebama svakog djeteta nego i njegovim željama. Ovaj jednostavni i lako primjenjivi program mršavljenja i održavanja težine ne temelji se na zabranama pojedinih namirnica, nego na kontroliranju njihova unosa te se prilagođava djetetovoj dobi, spolu i indeksu tjelesne mase.

Naglasak je na izboru zdravih namirnica i njihove pripreme, ali i raznolikosti prehrane dok je osnovni program prehrane na pregledan i zabavan način objašnjen kao društvena igra. Problem nezdrave prehrane, debljine i, na kraju, pretilosti sve je prisutniji i u mlađoj dobi. Postotak pretile djece u dobi od 13 godina u Hrvatskoj bio je 2010. na visokom sedmom mjestu u usporedbi s ostalim europskim zemljama, dok je prethodnih godina bio mnogo niže. Podaci također pokazuju zabrinjavajući rast pretilosti među mlađom djecom, a time i sve lošije prehrambene navike. Stoga je važno pravovremeno i ispravno reagirati kako bi se dugoročno izbjegle pogubne posljedice na njihovo zdravlje.

Crveno, zeleno, jedi ispravno nudi zabavna i zdrava rješenja za ispravnu prehranu vaše djece, ali i cijele obitelji. Sjednite za upravljač, pazite na upozorenja prometnih svjetala, kao i na zamke stranputica, te doznajte zašto je zapravo igranje s hranom na tanjuru dobro za vas! Joanna Dolgoff je pedijatrica i specijalist za pretilost djece. Studirala je na Sveučilištu Princeton te na Medicinskom fakultetu Sveučilišta New York, a danas je članica Američke akademije za pedijatriju. Vodi dvije privatne ordinacije u New Yorku.

U predgovoru napominje kako će vam ovaj priručnik pomoći da se kao obitelj bolje hranite i redovito vježbate. Ovaj se program bavi namirnicama, prehranom i vježbom na zabavan i smislen način koji svakoga može potaknuti na to da izabere ono najzdravije za sebe.

Specifikacije

Područje obiteljski kulinarski priručnik/kuharica

ISBN 978-953-7830-04-5
Izdavač Menart

Godina 2012.
Broj stranica 230
Format 200×215 mm
Uvez meki
Urednica hrvatskog izdanja Danijela Šašo
Predgovor doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistkinja

Cijena 79 kn

Naše Knjige

Zavirite u zanimljiv svijet glazbenika, napeti roman ili potražite zdravi recept…

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »