Priča o Pink Floydu "Kad svinje polete" (Mark Blake)

Knjiga predstavlja putovanje od školskog dvorišta do velike slave i to na ljudski i realan način sa puno veselja, boli, uspona i padova te sjajnih ostvarenja.

Priča o Pink Floydu "Kad svinje polete"
Priča o Pink Floydu "Kad svinje polete"
Mark Blake

Opis

"Kad svinje polete - Priča o Pink Floydu"  prema mnogima je vrhunac svih priča ispričanih o tom voljenom i zagonetnom rock bendu. Autor Mark Blake bio je pomoćnik urednika legendarnog magazina Q te je napisao sjajnu knjigu baziranu na intervjuima, kao prvo sa članovima banda, ali onda i sa prijateljima grupe, tehničarima koji su im pomagali na koncertima, glazbenicima koji su svirali u njihovo vrijeme, njihovim cimerima i prijateljima iz fakultetskih dana.

"Uživao sam raditi intervjue sa svim članovima grupe i svaki od njih je potpuno drukčiji. Roger Waters je odličan sugovornik, vrlo je strastven i otvoren…. Poslao sam knjige svim članovima grupe. Jedino sam dobio povratnu informaciju od Davida Gilmoura kad sam ga intervjuirao za jedan magazin. Bio je iznenađujuće pun komplimenata", izjavio je autor koji prati razvoj banda od početnih psihodeličnih londonskih dana, preko stadionskih grandioznih koncerata te inovativnih, posebnih i revolucionarnih albuma.

No knjiga je i više od glazbe. Naime pisac se bavio temama zbog kojih možemo bolje razumjeti glazbu i približiti se samom životu banda i njegovih članova.
Knjiga nas vodi kroz teško razdoblje banda vezano uz psihičku bolest Syda Barretta, njegovu izolaciju od banda te o tragovima koje je njegova bolest i na kraju smrt 2006. ostavila na band. Mark Blake odradio je sjajan posao u opisivanju članova benda kao ljudi, kao članova Pink Floyda, obračajući posebnu pažnju na elemente kako je koji od njih utjecao na zvuk banda:

"Izdavači su tražili da napišem ovu knjigu. Do tada sam već intervjuirao sve članove grupe i oni su bili grupa o kojima sam bio zainteresiran pisati. U to vrijeme su se ponovno okupili na Live 8 koncertu i mislili smo da je tada pravo vrijeme da se podsjeti i osvježi njihova priča. Uživao sam raditi intervjue sa svim članovima grupe i svaki od članova grupe je potpuno drukčiji. Roger Waters je odličan sugovornik, vrlo je strastven i otvoren. Uživao sam intervjuirati i Richarda Wrighta. On je odigrao važnu ulogu za uspjeh nekih albuma i mislim da je njegov doprinos ponekad nepošteno podcijenjen. Poslao sam knjige svim članovima grupe. Jedino sam dobio povratnu informaciju od Davida Gilmoura kad sam ga intervjuirao za jedan magazin. Bio je iznenađujuće pun komplimenata.", prisjetio se autor.


Knjiga predstavlja putovanje od školskog dvorišta do velike slave i to na ljudski i realan način sa puno veselja, boli, uspona i padova te sjajnih ostvarenja. Knjiga je zanimljiva i lako se čita sa puno zanimljivih detalja o ključnim trenucima i mukama jedne velike karijere, jednog velikog banda!

Specifikacije

ISBN 978-953-55625-5-9

Izdavač Menart

Godina 2010.

Broj stranica 343 + fotografije u boji
Format 155x234mm
Uvez meki
Urednik hrvatskog izdanja Denis Leskovar
Prijevod Morana Zibar

Cijena 119 kn

Naše Knjige

Zavirite u zanimljiv svijet glazbenika, napeti roman ili potražite zdravi recept…

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »