Michael Jackson "Između čarolije i ludosti" (J. Randy Taraborrelli)

Novinar i pisac J. Randy Taraborrelli istraživao je život Michaela Jacksona više od 30 godina.

Michael Jackson "Između čarolije i ludosti"
Michael Jackson "Između čarolije i ludosti"
J. Randy Taraborrelli

Opis

Novinar i pisac J. Randy Taraborrelli istraživao je život Michaela Jacksona više od 30 godina, napravio je stotinjak intervjua s Jacksonu bliskim osobama, ali i ono što je najvažnije razgovarao je više puta i s preminulim kraljem popa kojeg je upoznao na nastupu s Jackson 5 u Philadelphiji, davne 1970. godine.

Rezultat svega je bogata i dokumentaristički ispričana biografija „Michael Jackson Između Čarolije i ludosti“. Što taj mladić čini svojem licu? Je li heteroseksualac? Ili aseksualan? Što je s Lisom Marie Presley i Debbie Rowe, tajnovitim bivšim suprugama? Zašto ne vidi što mu se događa? Kako doživljava samog sebe? – to su samo neka od pitanja vezana uz Michaela Jacksona na koje je autor tražio odgovore:

"Kao novinar i čest kroničar Michaelova života, morao sam si nekako objasniti što se zbivalo i spojiti djeliće slagalice novog Michaela i onog kojeg sam poznavao u prošlosti. Zahvaljujući našim mnogim susretima, iz prve ruke mogu govoriti o njegovim reakcijama na ono što se odvijalo u njegovom životu i karijeri.", ističe autor u prologu knjige napominjući kako mu je Jackson u jednom intervjuu davne 1978. godine rekao kako svatko ima „duboke, mračne tajne“ i da mu neke ne želi otkriti.

Tu rečenicu, kaže, nikada nije zaboravio, a tajni otkrivenih i neotkrivenih gomila se čak i nakon tragične Jacksonove smrti.

"Unatoč svemu što povezujemo s preminulim kraljem popa, ova knjiga pokazuje kako je unatoč burnom Jacksonovu životu, njegov glas postao i ostao prepoznatljiv, pokreti autentični i specifični, a trag koji je ostavio na mnoge naraštaje zabavljača neizbrisiv. „Biografija Michaela Jacksona puna je sočnih detalja, intrigantnih preobrata, ludih zgoda i nezgoda i na trenutke se čini kao da je riječ o scenariju za kakav fantastičan film. Prati transformaciju mladog, darovitog Michaela do Ludog Jacka, čarobnog i beskrajno nadahnutog Michaela do povučenog, distanciranog čudaka“, Mirela Priselac, prevoditeljica hrvatskog izdanja.

Specifikacije

Područje publicistika

ISBN 978-953-55625-2-8

Izdavač Menart

Godina 2009.

Broj stranica 592
Format 165 x 235 mm
Uvez meki
Cijena 109 kn

Naše Knjige

Zavirite u zanimljiv svijet glazbenika, napeti roman ili potražite zdravi recept…

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »