GERBAZ GIIPUJA - Damjan Grbac

damjan Grbac

GERBAZ GIIPUJA

Nakon zanimljivog i od kritike hvaljenog albuma GIIPUJA kojim se je progresivni riječki jazz glazbenik s diplomom tršćanske jazz akademije uspješno predstavio široj publici, Damjan Grbac sada se etablira na hrvatskoj jazz sceni novim nosačem zvuka GERBAZ

About album

Nakon zanimljivog i od kritike hvaljenog albuma GIIPUJA kojim se je progresivni riječki jazz glazbenik s diplomom tršćanske jazz akademije uspješno predstavio široj publici, Damjan Grbac sada se etablira na hrvatskoj jazz sceni novim nosačem zvuka GERBAZ GIIPUJA kao još sigurniji i zreliji autor te aranžer i vođa kvarteta DAMJANS.

Fuzija jazza i istarske ljestvice platforma je za veliku slobodu interpretacije i neiscrpni motiv svih četiriju glazbenika koji su sudjelovali na projektu.
Svoj novi album DAMJANS predstavljaju kroz skladbu „Maybe not fast“, koju poslušati možete na sljedećem linku:

Nosač zvuka Gerbaz Giipuja donosi pet autorskih skladbi inspiriranih tradicionalnim napjevima te jednu tradicionalnu kompoziciju.


'Sve su izvedbe snažne i duboke te poneke zazivaju odmak od slušanja sljedeće, ali zato su se između određenih brojeva smjestila četiri kratka intermezza kao mali deserti između glavnih jela,'

- ističe Damjan Grbac te dodaje:

' Što god očekivali od ovog CD-a, iznenađenja neće nedostajati jer GERBAZOM putujemo u glazbeno međuzemlje Istre i Primorja gdje, kažu legende, caruju strašna bića i vilenjaci'.

'Nikada nije dovoljno ponavljati da je tradicionalna glazba Istre i Primorja, tj. istarska ljestvica, zaštićena od UNESCO-a, možda nešto najoriginalnije i najbolje što baštinim',

mišljenja je Damjan Grbac, umjetnik koji je upravo u tome pronašao nepresušnu inspiraciju za avanturističko putovanje na koje je poveo svoj kvartet  kao i sve svoje slušatelje.

'Nadam se kako će osebujna glazba s ovog CD-a, poput prethodne, zaživjeti kroz nastupe u Hrvatskoj, ali i pronaći mjesto na inozemnim festivalima promovirajući  Hrvatsku kulturu', kaže Grbac.

Bitno je reći da su se na drugom projektu Damjana Grbca promijenila i dva člana sastava. Njemačkog saksofonistu Klausa Gesinga zamijenio je talijanski Andreas Marinello, a istarskoga muzikologa Daria Marušića sjajni zagrebački multi instrumentalist Marko First koji, osim sopila i mnogih drugih egzotičnih puhaćih instrumenata, svira i violinu.

Uz Damjana Grbca na kontrabasu i prepoznatljivog i provjerenog bubnjara Tončija Grabušića, sastav je dobio čvršći zvuk i novu dimenziju interpretacije. Damjan Grbac je po drugi puta uspješno okupio šaroliko društvo različitih senzibiliteta, od kojih je jedan član opet  stranac, što se pokazalo dobitnom kombinacijom.

Damjana Grbca i damjans možete pratiti na www.damjangrbac.com  ili na službenom Facebooku

Tracklist

 • 1.Angry Man
 • 2.Maybe Not Fast
 • 3.Green Valley
 • 4.Griz Gros
 • 5.Polka 23
 • 6.Daš
 • 7.07 Things
 • 8.Bastardz Groove
 • 9.Pridoh pod Verbnik grad
 • 10.Clouds

About artist

Damjan Grbac – riječki jazz glazbenik vas vodi u međuzemlje Istre i Primorja

Publisher Menart Release date 20.01.2015.
 • Newsletter

 • Follow us

  Follow us on our social media.

This web site uses cookies and similar technologies for improved and enhanced functionality. If you continue to review the site, we will consider that you agree to this use. More information