Hitovi osamdesetih - Razni strani izvođači

Hitovi osamdesetih

Hitovi osamdesetih

Hitovi osamdesetih

About album

U prodaji je dvostruki CD s 30 pop rock hitova iz nezaboravnh osamdesetih i knjiga ‘Hitovi 80-ih’ ! Izdanje nudi  30 bezvremenskih melodija koje prepoznajete već pri prvim taktovima. Nema premotavanja kazete, petljanja trake ili vraćanja gramofonske igle, samo na repeat  i zaplešite.

“Footloose” (Kenny Loggins), „Dr. Beat“ (Miami Sound Machine) , “99 Red Ballons” (Nena), ”Living in America” (James Brown), “Eye of The Tiger” (Survivor), „The Final Countdown“ (Europe), „No Mercy“ (The Stranglers), samo su neki od hitova koji su i danas neizostavni dio svih događanja na temu osamdesetih godina prošlog stoljeća.

“Glazba osamdesetih? Ono što je utjecalo na glazbu tog desetljeća, ujedno je i promijenilo cjelokupno glazbeno tržište. Naime, 01.08.1981. godine počinje emitirati MTV. Uz to, jednako bitno, dogodio se veliki tehnološki skok – pritiskom na gumb mogli ste replicirati zvuk cijelog orkestra ili npr. mogli ste programirati bubnjeve ili digitalno pohraniti zvuk. Nadalje, nestale su granice između crnog i bijelog zvuka, soul, rock, pop i disco postaju glazbena cjelina.

I još štošta toga je obilježilo osamdesete godine…Glazba je neizbježna i danas lako dostupna. Čujemo je na ulici, na telefonu, u prodavaonici, u dizalu … I kada je svugdje, glazba gubi na svojoj vrijednosti, jer je čujemo, ali ne slušamo.

I zato je nastala ova kompilacija hitova osamdesetih – za slušanje. ” iz uvoda knjige, autora Daniela Berdaisa.

Uz dva CD-a objavljena je i knjiga s tekstovima odabranih pjesama i opisom najzanimljivijih događaja koji su obilježili ovo šareno desetljeće!

Iz široke lepeze važnih i zabavnih događaja, izdvojili smo samo neke. Primjerice prisjetili smo se Rubikove kocke, rođenja prvih blizanaca iz epruvete, smrti druga Tita, Dire Straitsa u Splitu, top listi, nuklearne katastrofe, smrti Andyja Warhola, filmova Rocky i Footloose u kino dvoranama te bezveremenskih hitova koji su osvojili radio postaje…

“Hitove 80-ih” izdaje RTL/Menart, a  izdanje potražite na kioscima Tiska, u Tisak media centrima i na prodajnim mjestima iNovina i Hrvatske pošte po cijeni od samo 49,90 kuna!

CD 1

pjesma

izvođač

I RAN

A FLOCK OF SEAGULLS

SHE BOP

CYNDI LAUPER

DOWN UNDER

MEN AT WORK

LIVING IN AMERICA

JAMES BROWN

DER KOMMISSAR

AFTER THE FIRE

WISHING WELL

TERENCE TRENT D'ARBY

IS THIS LOVE?

ALISON MOYET

TOTAL ECLIPSE OF THE HEART

BONNIE TYLER

ETERNAL FLAME

BANGLES

(FEELS LIKE) HEAVEN

FICTION FACTORY

TELL IT TO MY HEART

TAYLOR DAYNE

NO MERCY

THE STRANGLERS

STATE OF SHOCK

THE JACKSONS

EYE OF THE TIGER

SURVIVOR

THE FINAL COUNTDOWN

EUROPE

CD 2

pjesma

izvođač

YOU SPIN ME ROUND (LIKE A RECORD)

DEAD OR ALIVE

LOVE & PRIDE

KING

  1. BEAT

MIAMI SOUND MACHINE

WHEN WILL I BE FAMOUS?

BROS

FOOTLOOSE

KENNY LOGGINS

99 RED BALLOONS

NENA

THE POWER OF LOVE

JENNIFER RUSH

SIGN YOUR NAME

TERENCE TRENT D'ARBY

SEXUAL HEALING

MARVIN GAYE

AFRICA

TOTO

HOLD ME NOW

THOMPSON TWINS

THROUGH THE BARRICADES

SPANDAU BALLET

IT DOESN'T HAVE TO BE THIS WAY

THE BLOW MONKEYS

I'M YOUR MAN

WHAM!

I WANNA DANCE WITH SOMEBODY

WHITNEY HOUSTON

 

 

 

About artist

Razni izvođači

Publisher RTL/Menart Release date 29.04.2015.
  • Newsletter

  • Follow us

    Follow us on our social media.

This web site uses cookies and similar technologies for improved and enhanced functionality. If you continue to review the site, we will consider that you agree to this use. More information