Novosti

Hit balada "Ne želiš kraj" u valcer verziji – Ausswinkl muzikanti feat. Ante Toni Janković

Objavljeno:

Hit balada "Ne želiš kraj" u valcer verziji – Ausswinkl muzikanti feat. Ante Toni Janković

Goransko – istarski ansambl Ausswinkl muzikanti ostvario je zanimljivu suradnju s prvim pjevačem i članom osnivačem legendarnih Divljih jagoda, Ante Toni Jankovićem. Radi se o obradi kultne pjesme Divljih jagoda ''Ne želiš kraj'' čiji su autori Sead  Zele Lipovača (glazba) i Ante Toni Janković (tekst).

Pjesmu „Ne želiš kraj“ prati i video spot snimljen prošle godine na području Ravne Gore u Gorskom kotaru.  Spot možete pogledati na sljedećem linku:

Pjesma „Ne želiš kraj“ snimana je u kolovozu 2016.godine u studiju ''Kasandra'' u Tugonici kraj Marije Bistrice. Autor aranžmana je klarinetist sastava Ausswinkl Denis Kezele, a producenti su Davor Totović (instrumentalna pratnja) i Zele Lipovača (vokali). Pjesma je koncipirana kao senzualni muško - ženski duet gdje se kao vokalna solistica pojavljuje Maja Vidmar, članica ansambla.   U originalu je pjesma rock balada , a Ausswinkl muzikanti su je obradili u svom karakterističnom izričaju alpskog i subalpskog podneblja (tzv. ''Oberkrainer''), u ritmu valcera.

„Dok sam bio na odsluženju vojnog roka ondašnje JNA u Somboru napisao sam tekst za pjesmu Ne želiš kraj. Nakon toga išli smo na turneje s Divljim Jagodama, a album koji smo izdali bio je “Stakleni Hotel”. Poslije turneje, Divlje Jagode su otišli snimati album “Motori”, a ja sam izašao iz benda. Pjesmu “Ne želiš kraj” originalno je otpjevao Alen Islamović, a snimljena je u još dvije verzije: na albumu “Od neba do neba” Divljih Jagoda pjeva ju Pero Galić i Bend Trix koju pjeva Zlatan Čehić Čeha. Četvrta verzija pjesme je upravo ova koju su Ausswinkl muzikanti sjajno odradili u svom prepoznatljivom stilu“, rekao je Ante Toni Janković.Pjesma i spot „Ne želiš kraj“ uvod su u objavu novog, drugog po redu albuma ansambla Ausswinkl muzikanti koji će nakon šestogodišnje studijske pauze izaći tijekom ove godine.

Pjesmu "Ne želiš kraj" slušajte i na Deezeru

http://www.deezer.com/album/15425812

 

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »