Nesreća/Disaster - Toni Starešinić

Toni Starešinić

Nesreća/Disaster

Toni Starešinić je objavio svoju prvu solo ploču "Nesreća" (Menart/HRT). Riječ je o soundtracku prve sezone dokumentarne serije "Nesreća", redatelja Arsena Oremovića emitirane na HTV-u. Glazba je ambijentalnog elektro-akustičnog karatkera.

O albumu

Toni  Starešinić je objavio svoju prvu solo ploču "Nesreća" (Menart/HRT). Riječ je o soundtracku prve sezone dokumentarne serije "Nesreća", redatelja Arsena Oremovića, koja je emitirana na HTV-u. Materijal je objavljen samo na ploči i digitalno, a vinilno izdanje uključuje i kod za download digitalnog albuma!

Glazba je ambijentalnog elektro-akustičnog karatkera, odnosno Toni Starešinić je opisuje kao glazbu u slikama jer se ne radi o klasičnim kompozicijama. Zanimljivo je i to da je ploču snimio u svom kućnom studiju, a glazba je već osvojila kritičare.

Ploču su izdali Menart i HRT, a na fotografiji naslovnice je mladi glumac Tomislav Zorjan koji predstavlja stradalog policajca iz epizode o stravičnoj željezničkoj nesreći 1974. Ploču prati i spot „Tema vlaka 216 (gost: Andrej Jakuš)“ https://www.youtube.com/watch?v=xsUJmBAoiP4 

Podsjetimo, serija s igranim dijelovima u šest epizoda obrađuje neke od najvećih prometnih i prirodnih nesreća u Hrvatskoj od Drugog svjetskog rata. Svaka epizoda prve sezone serije izvršne producentice Maje Vukić (Izazov 365) i urednika Leona Rizmaula bavi se jednom od velikih tragedija: analizira se tragedija "mirogojskog" tramvaja br. 13 iz 1954. godine, velika poplava u Zagrebu 1964., željeznička nesreća na Glavnom kolodvoru u Zagrebu 1974., dvije epizode prate sudar britanskog i slovenskog aviona iznad Vrbovca 1976. te sudar brodova Aurora i Ilirija u dubrovačkoj luci Gruž 1992. godine.

Prva sezona serijala je bila jedna od najgledanijih emisija na HTV-u, a u tijeku je i snimanje druge sezone.

"Nesreća" je dostupna na ploči (uključuje kod za download digitalnog albuma) i na digitalnim servisima https://backl.ink/90405416

 1. Tema vlaka 216 (gost: Andrej Jakuš) – 5:14
 2. Ljudski faktor – 2:42
 3. Na aerodromu – 3:16
 4. Na kraju samo uspomene ostanu – 2:47
 5. Moglo je završiti drukčije (gost: Andrej Jakuš) – 3:44
 6. Morska suita br. 2 – 11:15
  Brodski motori

II Ispod površine

III Morski duhovi (gost: Andrej Jakuš)

IV Tragovima kapetana Nema

 1. Spomen-ploča – 1:49
 2. Savski epilog – 2:18
 3. U sljedećoj sezoni... (gost: Andrej Jakuš)– 3:04

Tonija Starešinića znamo iz bendova Chui i Mangroove, a prati i Josipu Lisac i Edu Maajku.

O Izvođaču

Toni Starešinić

Izdavač: Menart Datum izdavanja 15.11.2019.
 • O nama

  MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

  Kontaktirajte nas O nama
 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

 • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »