Menart

Saznajte sve potrebne informacije o nama, te ukoliko biste željeli raditi s nama kontaktirajte nas, a naš tim će Vam se obratiti u najkraćem mogućem roku

O nama

MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji. Djeluje u diskografiji, izdavaštvu, distribuciji, odnosima s javnošću, promociji, digitalnoj prodaji, bookingu stranih i domaćih izvođača, menadžmentu domaćih izvođača, koncertnoj produkciji itd.

Menart je službeni zastupnik jedne od vodećih diskografskih major kuća u svijetu – Sony Music Entertainment za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, BiH, Crnu Goru, Makedonija, Kosovo i Albaniju. Iz bogatog glazbenog kataloga, teško je odvojiti samo nekoliko imana, ali svakako treba istaknuti neke zvijezde koje su godinama vjerne Sony Musicu kao Leonard Cohen, Bruce Springsteen, AC/DC, Bob Dylan, Beyonce, 2CELLOS… Uz Sony Music Entertainment, kao jedan od najvećih svjetskih diskografskih majora, Menart zastupa i niz izvođača nezavisnih izdavačkih kuća (Cat Music, ToCo International, Playground i Orchard) te njihove singlove distribuira u radijski eter.

Kao najveći distributer digitalne glazbe u Hrvatskoj - bilo da se radi o cjelovitim albumima, singlovima ili EP-evima, Menart, preko agregatora The Orchard (jednog od najvećih distributera digitalne glazbe i filma u svijetu), distribuira i izdanja diskografskih kuća: Aquarius Records, Spona, Cantus, SBS Music, Aulos. Katalog s preko 2000 izdanja (broj je svakim danom sve veći), dostupan je na čak 243 teritorija u svijetu te se nalazi na svim najbitnijim internet dućanima i streaming servisima kao što su: iTunes, Amazon, Spotify, Rdio, Deezer, YouTube, Google Play Music…

Uz djelatnosti iz područja diskografije, Menart 2014. godine započinje suradnju s vodećim kompanijama filmske industrije kao licencni partner i distributer za home entertainment izdanja. Ekskluzivni smo zastupnici za DVD, BluRay i BluRay 3D izdanja Major kompanija Warner Brothers, The Walt Disney Company i 20th Century Fox za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju. Slijedom spomenute suradnje na policama naših partnera možete pronaći neke od najznačajnijih filmskih hitova proteklih godina: trilogiju Hobit, Avioni, Čudovišta sa sveučilišta, Lego film, Gravitacija, Na rubu budućnosti, Rio 2, Interstellar, Birdman i mega hit Snježno kraljevstvo. U želji da našim partnerima ponudimo samo najbolje, nastavit ćemo sa svakodnevnim praćenjem trendova u filmskoj industriji kao i mogućnostima za dodatni razvoj kompanije kroz buduće partnerske suradnje.

20 godina postojanja u Hrvatskoj, Menart je proslavio i otvaranjem Menart multimedijalne knjižare u Avenue Mallu u Zagrebu. Ondje na jednom mjestu možete naći sve najnovije književne naslove objavljene na hrvatskom jeziku, najbolji izbor stranih knjiga, glazbenih izdanja na CD-u, vinilu, najširi izbor filmskih naslova na DVD-u i BluRayu, stripove, mnoštvo dječjih brandova te bogat darovni program.

Kontakti

 • Branko Komljenović Direktor / Managing Director
 • Edo Mujčinović Marketing manager edo@menart.hr
 • Tibor Šehtl A&R Manager tibor@menart.hr

Digitalni odjel

Booking Promotion Management

PR i promocija

Prodaja

Maloprodaja

Računovodstvo i financije

 • O nama

  MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

  Kontaktirajte nas O nama
 • Pratite nas

  Budite u toku i pratite nas na našim društvenim mrežama

 • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »