Novosti

Produžena izložba Leonardo da Vinci - genij i njegovi izumi!

Objavljeno:

Produžena izložba Leonardo da Vinci - genij i njegovi izumi!

Jedna od izložbi koja je u posljednje vrijeme zaintrigirala domaću publiku  i turiste koji su posjetili Zagreb, "Leonardo da Vinci - genij i njegovi izumi“, zbog velikog interesa bit će produžena sve do studenog prema odluci organizatora. Svjetska izložba "Leonardo da Vinci - Genij i njegovi izumi“ u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma boravi od 22. travnja.

Konceptualno je podijeljena na četiri elementa; zrak, vodu, zemlju i vatru. Na samom ulazu izložbe zabavit će vas replike „Mona Lise“ i „Vitruvijeva čovjeka“, dok je specifičnost ovog postava mogućnost pokretanja naprava čime posjetitelji ostvaruju interaktivno i nezaboravno iskustvo. Upravo je zbog toga izložba zabavna i pristupačna najmlađima.

Za naprave koje su velike i do nekoliko metara, prema nacrtima jednog od najvećih mislilaca, kreativaca i znatiželjnika ljudskog roda, Leonarda da Vincija, bili su zaduženi stručnjaci iz Firence koji su na eksponatima radili nekoliko godina, služeći se prirodnim materijalima kao što su drvo, užad, ljepilo i tkanina, a proučavajući poznate Leonardove kodekse „Codici Vinciani“.

Jedna od najpopularnijih sprava među posjetiteljima je upravo soba s ogledalima. Nije zanemaren ni umjetnički dio te je dio izložbe posvećen Leonardu – slikaru, kroz replike 'Posljednje večere', 'Dame s hermelinom' ili 'Mona Lise'... Značajan dio izložbe čine i anatomski crteži ljudskog tijela koje je Leonardo da Vinci skicirao fantastičnom preciznošću.

Izlošci obuhvaćaju Leonardove vizije helikoptera, jednostavnu preteču padobrana, zmaj za letenje, tenk, primjere pogonskog prijenosa, bicikl, podmornicu, hidrauličnu pilu,vertikalnu bušilicu i još mnogo drugih koji nisu samo edukativno bitni već su i zanimljivi različitim uzrastima.

Leonardo da Vinci idealan je primjer renesansnog duha koji je svoju ingenioznost pokazivao u raznovrsnim domenama poput arhitekture, slikarstva, matematike, anatomije, dizajna, mehanike...

Nasljeđe tog genija su neobične vizije i to pola tisućljeća prije svijeta kakvog danas poznajemo, a dokaze njegovog genija nailazimo u svakodnevnom životu. Koji su to provjerite u sljedeća tri mjeseca u Zagrebu.

Izložba je otvorena svakim danom od 9 – 19 sati te radi i praznicima, a ulaznice možete kupiti na ulazu Kineskog paviljona prema sljedećim cijenama:

Djeca (osnovna škola grupe) - 35 kuna po osobi

Djeca osnovna i srednja škola - 45 kuna po osobi

Studenti i umirovljenici (grupe) - 55 kuna po osobi

Studenti i umirovljenici - 60 kuna po osobi

Odrasli grupe - 65 kuna po osobi

Odrasli - 70 kuna po osobi

Obiteljska ulaznica - 195 kuna

Detaljnije informacije dostupne su na www.davincizagreb.com i https://www.facebook.com/izlozbacro.

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »