Novosti

Drugi način predstavlja novi album Zgubidan

Objavljeno:

Drugi način predstavlja novi album Zgubidan

Više od 40 godina postojanja, tisuće koncerata održanih diljem regije, stotine tisuća fanova, bezbroj velikih hitova koji se i danas vrlo rado slušaju, svakako svrstavaju Drugi način u živuće legende. Ovaj zagrebački rock bend, nakon punih 17 godina, napokon predstavlja novi album pod naslovom Zgubidan.

 Da se radi o materijalu na kojem je zaista pomno rađeno, a čiji se zvuk mjesecima osluškivao u najsitnije detalje, govori i podatak da je bend u zagrebačkom studiju ZG ZVUK proveo gotovo 5 godina.

 Od sveg materijala kojeg su snimili proteklih godina, odabrano je 11 pjesma od kojih su već poznate dvije; „Jedro za oluju“ i njihov još uvijek aktualni singl „Ljubav od porculana“. Za obje su pjesme snimljeni i video spotovi u režiji mladog hrvatskog foto i video majstora Igora Ilića, koji je inače član perspektivnog benda ORVEL.

 Pjesma „Prođe ovaj dan“ jedan je od bezvremenskih hitova Drugog načina i neizostavan je dio njihovog koncertnog repertoara pa su se odlučili na album staviti i koncertnu snimku te pjesme.

 Kako bi još dodatno obogatili svoj novi projekt, na njemu gostuje impresivan broj prijatelja benda i renomiranih glazbenika. Zdenka Kovačiček i Vedran Božić, samo su neka od velikana hrvatske glazbe, koji su osvježili zvuk snimljenih pjesama.

 Produkciju cijelog albuma potpisuju Božo Ilić – Dugi i Hrvoje Prskalo koji je ujedno zaslužan za mix i mastering albuma.

 Na albumu „Zgubidan“ nalazi se i jedan cover. Radi se o instrumentalu nizozemskog sinfo-rock benda FOCUS pod naslovom „House of the king“.

 „Odlučili smo se obraditi ovu pjesmu jer je ona već duže vrijeme dio koncertnog repertoara Drugog načina, a sada je doživjela i svoje studijsko izdanje. Nadalje, tu je i obrada pjesme „Trebao sam, ali nisam“, legendarnog Drage Mlinarca, čije prijateljstvo s bendom traje čitav niz godina.“  – rekao je frontmen Drugog načina, Branko Požgajec

 Upravo s izlaskom novog albuma, Drugi način predstavlja istoimenu pjesmu za koju je snimljen i video spot u režiji Igora Ilića.

 Spot pogledajte na sljedećem linku

 „Sama pjesma Zgubidan, svojevrsna je posveta svim onima koji svojom umjetnošću zabavljaju ljude te su zbog svoje profesije prisiljeni na drugačiji dnevno-noćni raspored“ – rekao je Branko Požgajec

 Kako ništa nisu prepustili slučaju, za osmišljavanje likovnog oblikovanja albuma, bio je zadužen višestruko nagrađivani Danijel Popović – umjetnik koji je ujedno zaslužan za dizajn i likovno oblikovanje prvog albuma Drugog načina (1975 godine).

 „Prema mišljenju kvalificiranih poznavatelja glazbenog opusa Drugog načina, koji su imali priliku preslušati materijal, sastav je ovom prilikom pokazao svoje visoke kriterije u odabiru tekstova, aranžmana, te u samoj izvedbi zadržao melodiozni polifoni lirski zvuk, uz zavidnu količinu rokerske energije u svojim up-tempo pjesmama što ih i dalje svrstava u sam vrh predstavnika „Rock klasike“ na području šire regije.“ – zaključio je Branko Požgajec

 Tijekom godina bend je mijenjao članove postave, a danas postavu Drugog načina čine:

 Branko Požgajec (vokal/flauta),

Božo Ilić Dugi (bas gitara),

Ernest Vinković (gitara/vokal),

Damir Vuk (klavijature/vokal),

Mario Domazet (gitara),

Mladen Palenkaš (bubnjevi/udaraljke/vokal)

Drugi način svoj novi album posvećuje prijatelju i dugogodišnjem članu Drugog načina, Davoru Senčaru koji je preminuo 2011.godine

 Donosimo i popis pjesama s albuma Zgubidan:

 1. Jedro za oluju
 2. Ljubav je od porculana
 3. Zgubidan
 4. Htio bih vratiti
 5. Odlazak
 6. Ispod duge
 7. Opomena
 8. House of the king - Kraljeva kuća
 9. Svijet iluzije
 10. Treba sam, ali nisam
 11. Prođe ovaj dan (Live)

 

Drugi način možete pratiti na njihovoj službenoj Facebook stranici.

 • O nama

  MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

  Kontaktirajte nas O nama
 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

 • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »