Novosti

Leon Bridges objavio spot za pjesmu "River"

Objavljeno:

Leon Bridges objavio emotivni spot za pjesmu "River"

Leon Bridges, R&B pjevač i tekstopisac nominiran za Grammy, objavio je novi spot i to za pjesmu "River"

https://www.youtube.com/watch?v=0Hegd4xNfRo

Pjesma objavljena na hvaljenom albumu prvijencu "Coming Home" (Columbia Records/Menart), inspirirana je gospelom i šalje poruku nade uz postavljanje pitanja, a ne uz davanje odgovora.

Spot je režirao Miles Jay i inspiriran je stvarnim događanjima iz Sjedinjenih Američkih Država.

Snimljen je u Baltimoreu, između ostalog i uz pomoć  članova West Wednesday pokreta, temelja baltimoreskog pokreta iza kojeg stoji obitelj Tyrona Westa, čovjeka koji je poginuo dok je bio u pritvoru baltimorske policije.

"Rijeka je motiv koji se često koristi u gospelu kao simbol promjene i iskupljenja. Moj cilj je bio napisati pjesmu o osobnom duhovnom iskustvu. Pisao sam je u vrijeme kad sam bio depresivan. Sjećam se da sam sjedio u garaži i pokušavao napisati pjesmu koja pokazuje tu moju borbu. Radio sam više paralelnih poslova kako bih uzdržavao majku i sebe. Imao sam malo nade i skoro da nisam vidio izlaz. Jedino na što sam se mogao osloniti bila je vjera u Boga...Video za pjesmu "River" predstavlja svakodnevnu borbu, jedinstvenu muku kroz koju prolaze Afroamerikanci u ovoj zemlji. Iako scene u spotu pokazuju samo dio priče, želio sam pokazati kako unatoč nepravdi, postoji iskrena nada u svijetu. Želim da ovaj spot bude poruka svjetlosti. Vjerujem u moć promjene i izlječenja onih koji su povrijeđeni", objašnjava Leon Bridges.

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »