Novosti

Najpoznatiju zagorsku domaću popevku „Veselo, veselo Zagorci“ pjevaju Kvartet Gubec i Kavaliri

Objavljeno:

Najpoznatiju zagorsku domaću popevku „Veselo, veselo Zagorci“ pjevaju Kvartet Gubec i Kavaliri

Višestruki zagorski dobitnici Porina za folklornu glazbu, Kvartet Gubec i Kavaliri iz Bednje, udružili su snage i snimili video spot za vjerojatno najpoznatiju zagorsku domaću popevku svih vremena.

Radi se o pjesmu „Veselo, veselo zagorci“, koju su krajem šezdesetih snimili Veseli Bedekovčani pod vodstvom autora Franje Boroša.

Pogledajte spot

Spot je snimljen na brdašcu Osredek u Desiniću, pitoresknom zagorskom mjestu nadomak legendarnog dvora Veliki Tabor u kleti obitelji Šurbek kraj koje ponosno stoji i preko 250 godina stara lipa i pruža se prekrasan pogled na Veliki Tabor i zagorski pejzaž prema susjednoj Sloveniji.


          U ovo digitalno doba prava je rijetkost da se nanovo snimaju autohtone foklorne skladbe, na izvornom dijalektu i na originalan, istovjetan  način „kak su to delali naši stari“.

„Veliko hvala Mladenu Šurbeku, njegovoj obitelji i prijateljima, koji su omogućili ovo snimanje i prekrasno druženje uz vrhunske delicije s roštilja i ražnja, te pravu domaću kapljicu.“ –  poručuju iz benda

Ekipa na dronu Tomislav Ptičar i Velimir Čajko, snimanje i montaža Božidar Horvat – Bingo, a supervizor je bio Rajko Suhodolčan.

 

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »