Novosti

Od sutra u prodaji Jeff Buckley "You And I"

Objavljeno:

Od sutra u prodaji Jeff Buckley "You And I"

Objavljen je dugoočekivani, emotivni i osobni album Jeffa Buckleya "You and I".

Na albumu su po prvi puta javno objavljene Jeffove osobne interpretacije  pjesama Boba Dylana, The Smithsa, odnosno 10 pjesama snimljenih za Columbiu Records 1993. godine. Pjesme ovog jedinstvenog emotivca, do sada nisu objavljivane, a pronađene su u arhivi Sony Musica tijekom pretraživanja materijala povodom dvadesete obljetnice albuma "Grace". Buckley je jednom prigodom izjavio za Plane Truth Fanzine kako su sve pjesme koje je obradio na neki način vezane za njegov život i obilježavaju vrijeme u njegovom životu kada je baš tu pjesmu trebao više nego bilo što drugo.

Stvarao je u LA-u, a u devedesetima je preselio u New York. Svirao je po manjim klubovima folk, rock, R&B, blues i jazz, a njegovi live nastupi opisivani su kao izvanredni.

Ovo izdanje američkog genija pruža sjajan uvid u njegov kreativan proces, a Columbia/Legacy su album izdali uz odobrenje Jeffove majke, Mary Guibert.

Jeff Buckley je za Columbia Records uspio završiti jedan studijski album, "Grace" 1994. Nažalost, tragično je preminuo, odnosno utopio se u Memphisu 29. svibnja 1997. (Rođen je 17. studenoga 1966.)

Popis pjesama:

1. Just Like A Woman (Bob Dylan cover)

2. Everyday People (Sly & The Family Stone cover)

3. Don’t Let The Sun Catch You Cryin’ (First recorded by Louis Jordan)

4. Grace (original)

5. Calling You (Jevetta Steele cover)

6. Dream Of You And I (original)

7. The Boy With The Thorn In His Side (The Smiths cover)

8. Poor Boy Long Way From Home (traditional blues song, Bukka White cover)

9. Night Flight (Led Zeppelin cover)

10. I Know It’s Over (The Smiths cover)

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »