Novosti

U sklopu projekta „Antena iz karantene“, Letu Štuke starim pjesmama dodjeljuju popratne video spotove! Za 1. April pogledajte „Paranoju“!

Objavljeno:

U sklopu projekta „Antena iz karantene“, Letu Štuke starim pjesmama dodjeljuju popratne video spotove! Za 1. April pogledajte „Paranoju“!

U doba izolacije, kada svi pokušavamo što više ostati kod kuće i izlaziti samo kada je nužno, i našim glazbenicima je teško snimiti nove pjesme i spotove, ali je zato upravo sada važno da budu što kreativniji. Naime, na njima je uvijek i dodatna društvena odgovornost da posebice sad kad je teško, a ne samo u sretnim trenutcima, pokušaju ljudima olakšati teška životna razdoblja te barem prividno kroz glazbu stvoriti svijet u kojem se mogu opustiti i nakratko zaboraviti na stvarnost.

U skladu s time, Letu Štuke odlučili su pod zajedničkim nazivom „Antena iz karantene“ svojim starim pjesmama udahnuti novi život zanimljivim video spotovima nastalim u doba samoizolacije.

„U vrijeme pandemije i karantene imamo potrebu komunicirati s našim fanovima. Zato puštamo antene koje će vam emitirati neke stare pjesme s novim video brojevima.  Zamislimo se nad svijetom i samim sobom, a zatim se okrenimo životu i njegovoj suštini. Sve prolazi, proći će i pandemija. Čuvajmo sebe i druge. Budimo odgovorni“,  ističe Dino Šaran.

Prvi singl u sklopu projekta „Antena iz karantene“ – „A kad boli“, s albuma „Brojevi računa“ iz 2011. godine, objavljen je 14. ožujka, a danas, na Svjetski dan šale, 1. travnja, na redu je pjesma iz davne 2008. godine koju objavljuju kao službeni singl s popratnim video spotom.

Riječ je o pjesmi „Paranoja“ koja je objavljena na albumu „Proteini i ugljikohidrati“. Pjesmu prati smiješni, animirani, popratni video broj koji su prigodno
odlučili objaviti na 1. april.

"Paranoja" je satirični song i ima namjeru svojim sadržajem i popratnim videom uveseliti i nasmijati publiku u ovim teškim danima. Od tuda i ideja da datum objavljivanja bude 01.04., međunarodni Dan šale. Pjesma je objavljena još 2008. na albumu "Proteini i ugljikohidrati", a sada konačno ima i video čiji je editor naš John Doe. Uživajte!“ – rekao je Dino Šaran.

„Proteini i ugljikohidrati" je drugi studijski album Letu Štuka. Radi se o zbirci od dvanaest pjesama uglavnom ljubavnog sadržaja, ali u socijalnom kontekstu. Većina pjesama s albuma napisana je u periodu između 2006. – 2008. godine i inspirirane su tadašnjom realnom socijalno političkom situacijom u regiji. Drugi i ne manje važan faktor njihovog nastajanja odnosi se na turbulentne promjene u realnom i emotivnom životu samog autora.

Cijeli album „Proteini i ugljikohidrati“ slušajte na streaming servisima.

https://backl.ink/533938

Ovim svakako ne završava „Antena iz karantene“ uspješnog benda. Kreativni dvojac Dino Šaran i John Doe već pripremaju nove video uratke, a koja je sljedeća pjesma na redu saznat ćemo uskoro.

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »