Bijesni Dylan - Široke ulice

široke ulice

Bijesni Dylan

Vođeni energijom koju dobivaju, ali i prvenstveno daju, članovi Širokih ulica odlučili su tu želju fanova, a svoj san, i ostvariti. Samo 2 godine nakon prve svirke, Široke ulice predstavili su svoj prvi studijski album - Bijesni Dylan koji je izdan 2014.

O albumu

Filip Komadina, Borna Ocvirk, Marko Balenović  i Ivan Cottiero osnovali su Široke ulice krajem 2012. godine, a u samo par mjeseci napravili 10-ak autorskih pjesama, što im je bilo sasvim dovoljno da počnu 'harati' zagrebačkim rock klubovima. Bez ijednog singla vani, zahvaljujući isključivo svojoj nevjerojatnoj energiji, volji, trudu i talentu, ova 4 mlada rokera u samo par svirki uspjeli su osvojiti dovoljno fanova koji su od njih tražili samo jedno – pravi rock album!

Vođeni energijom koju dobivaju, ali i prvenstveno daju, članovi Širokih ulica odlučili su tu želju fanova, a svoj san, i ostvariti.  Samo dvije godine nakon prve svirke, Široke ulice ponosno su 2014. godine predstavili svoj prvi studijski album – 'Bijesni Dylan'

Promocija albuma održala se u punom Malom pogonu Tvornice kulture 27.11.2014.

Izlasku albuma prethodila su tri singla koji su redom drugačiji jedan od drugog što pokazuje slojevitost Širokih ulica i ozbiljne namjere mladih rockera; „Sve je u redu“, „Sunce je došlo“ i posljednji, ujedno najžešći singl kojim su najavili sam izlazak albuma, „Sviraj rani rock'n'roll“,  gdje ih 'progone' Johhny Cash, Bruce Springsteen, Muddy Waters i svi drugi zbog kojih je ova pjesma i nastala. Na prvom studijskom albumu ovih mladih i obećavajućih rokera, uz već spomenute i poznate nam pjesme, naći će se još 7 potpuno novih pjesama.

'Zvuk koji nudi mladi zagrebački rock band Široke ulice na svom debitantskom albumu „Bijesni Dylan“, pojavljuje se uvijek ispočetka, u svakom razdoblju rocka. Bez ikakvih velikih tajni, frenetični gitarski rock, ljepljive melodije i energija koja viri iz zvučnika označile su početak rada mnogih rock bendova.'

– komentira novi album Širokih ulica priznati glazbeni kritičar Hrvoje Horvat, te dodaje:

'Jasne i pregledne pjesme na albumu „Bijesni Dylan“, odlična svirka, volja i energija koje kapaju sa svih dosadašnjih videospotova i koncerata Širokih ulica i primjereni image kakav su na početku gradili maloljetni Arctic Monkeys – spajanje vintage looka s alkemijom koja vlada između gitarista i autora Borne Ocvirka i pjevača Filipa Komadine – temelj su na kojem Široke ulice kreću na svoju vožnju rock scenom.'

Popis pjesama

 • 1.Bijesni Dylan
 • 2.Sviraj rani rock 'n' roll
 • 3.Koraci
 • 4.SanjamFeat. Sara Renar
 • 5.Junak cijele priče
 • 6.Ja sam taj koji cilj postavlja
 • 7.Zašto?
 • 8.Melodije istočne muzike
 • 9.Sve je u reduBonus Track
 • 10.Sunce je došloBonus Track

Galerija fotografija

O izvođaču

Zvuk koji nudi mladi zagrebački rock band Široke ulice na svom debitantskom albumu „Bijesni Dylan“ pojavljuje se uvijek ispočetka, u svakom razdoblju rocka.

Izdavač: Menart Datum izdavanja 12.11.2014.
 • O nama

  MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

  Kontaktirajte nas O nama
 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

 • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »