Uvjeti korištenja

GDPR

Korisnički podatak je svaki podatak koja pobliže opisuje korisnika internetske trgovine. Pod korisničkim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca, što uključuje, ali nije ograničeno na: ime i prezime, adresa e-pošte, fizička adresa, preferencije, interesi, pregledani proizvodi, izvršene narudžbe i dr.

Obrada korisničkih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na korisničkim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.

Pristupanjem internetskoj trgovini, registracijom ili kupnjom kao gost, Kupac daje suglasnost Prodavatelju za obrađivanje njegovih korisničkih podataka dok god Kupac za to iskazuje interes. Isti podaci koriste se u svrhu sklapanja ugovora, za interno evidentiranje podataka, za unaprjeđivanje proizvoda i usluga, za prilagođavanje sadržaja web-sjedišta prema korisničkim preferencijama, za povremeno slanje promotivnih sadržaja o novim proizvodima, posebnim ponudama i ostalih informacija vezanih uz poslovanje te za povremena istraživanja korisnika web-sjedištar. Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost korisničkih podataka Kupca, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Korisničke podatke Prodavatelj ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava, ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Prodavatelja i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka koji se evidentiraju prilikom registracije, Kupac je dužan o promjeni obavijestiti Prodavatelja na adresu e-pošte: web.shop@menart.hr. U slučaju da Kupac želi pristupiti svojim korisničkim podacima, kao i u slučaju kada Kupac ne želi da Prodavatelj više na bilo koji način obrađuje njegove korisničke podatke, ili želi brisanje korisničkih podataka, dužan je obavijestiti Prodavatelja i to putem e-pošte na adresu web.shop@menart.hr.

Kupac ima pravo na podnošenje prigovora Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »