Mjesto za mene (Album pjesama za djecu) - Meritas

Dječji album

Mjesto za mene (Album pjesama za djecu)

Pjesme su to koje tješe, one koje uče, pjesme o djevojčicama i dječacima i one koje ih vode daleko, visoko…

O albumu

Pjesme su to koje tješe, one koje uče, pjesme o djevojčicama i dječacima i one koje ih vode daleko, visoko…

Album sadrži osam pjesama, a koncipiran je kao knjiga s minijaturama koje nas uvode u pjesmu o „Vodenčici“ koja čuva boje vode, pa pjesmu „Čujem te“ koja se izvodi i na znakovnom jeziku, zatim o dječaku koji sanja najljepše na svijetu u pjesmi „Jedan dječak“ Mladena Kušeca, do naslovne „Mjesto za mene“ za svu djecu oko nas.

Tijekom sedam godina sudjelovanja na „Zemlji bez granica“, međunarodnom kulturnom projektu za djecu i mlade udruge Breza iz Osijeka, tijekom kojeg su održavale glazbene radionice za djecu, Anita Valo i Meri Jaman stvorile su pjesme koje su zapisane na nosaču zvuka “Mjesto za mene“.

Zajedno s kolegicom Jelenom Radan koja je sudjelovala u stvaranju tekstova tijekom radionica, te uz mnoge glazbenike i goste poput dječjeg zbora Zumbići, Gorana Boškovića, Aljoše Šerića, Viktorije Novosel, Ivice Lučića, Mladena Kušeca, objedinio se djelić duha ove prekrasne manifestacije i kroz interakciju s djecom na stvaranju ovog albuma za djecu.

Kao i u stvaranju svojih albuma, istim  detaljnim, ozbiljnim i profinjenim pristupom pristupile su stvaranju svog prvog albuma za djecu.

Aranžmane na albumu potpisuje Anita Valo, a producenti su uz Anitu i Meri, Pavle Miholjević i Jura Ferina.

„Drago nam je što vam možemo predstaviti dnevnik pjesama koji je nastajao u našim radionicama sa djecom i mladima kroz nekoliko godina i hvala svima koju su sudjelovali i ovaj album napravili tako lijepim.“rekle su Anita i Meri.

 

Popis pjesama

 • 1.Mjesto za meneGoran Bošković, Meri Jaman, Jelena Radan ft. Osječki Zumbići
 • 2.Čuvajmo boje vodeJelena Radan ft. Osječki Zumbići
 • 3.Čujem teMeri Jaman ft. Osječki Zumbići
 • 4.Jedan dječakAnita Valo ft. Osječki Zumbići
 • 5.Kuća ludaIvica Lučić ft. Osječki Zumbići
 • 6.Leti poput Petra PanaAljoša Šerić ft. Osječki Zumbići
 • 7.RejnaViktorija Novosel ft. Osječki Zumbići
 • 8.Place for usGoran Bošković, Meri Jaman, Jelena Radan ft. Osječki Zumbići

Galerija fotografija

O izvođaču

Anita i Meri odrasle su u Münchenu, a po dolasku u Zagreb - 1996. godine - oformile su bend koji je do današnjih dana snimio brojne albume, osvojio mnoga glazbena priznanja, uključujući najznačajniju nacionalnu diskografsku nagradu Porin.

Izdavač: Datum izdavanja 16.03.2015.
 • Newsletter

 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »