Novosti

Matteo Cetinski se nakon 20 godina vraća na glazbenu scenu – pogledajte teaser spota za pjesmu „Stopimo boje“!

Objavljeno:

Matteo Cetinski se nakon 20 godina vraća na glazbenu scenu – pogledajte teaser spota za pjesmu „Stopimo boje“!

Foto: PAOLO GENTILINI

 

Vijest da se Matteo Cetinski vraća na glazbenu scenu iznenadila je mnoge, ali i naišla na veliko odobravanje.

Prije 25 godina publiku je osvojio hitom ‘Arrivederci Signorina’ koji ga je odmah lansirao u sam vrh tadašnje estrade, a s istim albumom nominiran je za debitanta godine na Porinu.

Nekoliko godina kasnije, povukao se sa glazbene scene, posvetio se obrazovanju, ali glazba mu je oduvijek bila prava ljubav.

Da su njegove pjevačke sposobnosti neupitne, pokazao je prošle godine kada je bio jedan od kandidata u showu „Tvoje lice zvuči poznato“. Njegova imitacija Gorana Bareta u pjesmi ‘Teške boje’ ocijenjena je kao jedna od najboljih imitacija u povijesti tog showa. U showu je nastupom Weather girls ‘It’s Raining men’ i ‘Ti si mi u krvi’ Zdravka Čolića mnoge iznenadio opsegom svog vokala koji u pjesmama s početka karijere nije bio toliko očit.

Članovi žirija tada su ga poticali da nastavi svoj glazbeni put, a on je to napokon i učinio.

U režiji Paolo Gentilinija, u pustinji Black Rock Desert u Americi (blizu lokacije gdje je Madonna snimala spot ‘Frozen’), Matteo je snimio spot za svoj povratnički singl „Stopimo boje“.

Premijera spota je uskoro, a danas vam donosimo teaser

Nit vodilja kroz sve te godine za Mattea je bila ‘ostati slobodan’ i raditi sve za što osjeti potrebu. Neprestane promjene, izazovi te učenje novih vještina i putovanja svijetom bili su pokretači ovog svestranog kreativca. Sada možemo reći da je na neki način krug zatvoren ponovnim vraćanjem na glazbeno stvaranje nakon punih 20 godina.   

***

BIOGRAFIJA:

 1995. godine naprasno je prekinuo pjevačku karijeru radi nemogućnosti kontrole nad svojim radom te odlučuje nastaviti studij masovnih komunikacija u Bologni.

“Bio sam premlad da bi znao sto sam i tko sam, a i želio sam još svašta”. – rekao je Matteo

Nakon završetka Masovnih komunikacija primljen je na magistarski studij na najprestižnijem fakultetu Medijskih Znanosti ‘New School University’ u New Yorku gdje je, između ostalog, radio na NBC-u uz ekipu kultne emisije “Saturday Night live”. Povratkom u Hrvatsku otvara vlastitu producentsku kuću i bavi se TV produkcijom, a istovremeno predaje na fakultetima ZSEM i VERN u Zagrebu.

Mattea Cetinskog pratite na njegovom Instagramu

 

 

 

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »