Novosti

Meritas – Live u Tvrđi digitalno koncertno izdanje dostupno na Deezeru

Objavljeno:

Meritas – Live u Tvrđi digitalno koncertno izdanje dostupno na Deezeru

Bila bi šteta sjajne bendove i autore ne imati priliku poslušati koncertno na otvorenim pozornicama gradova, u njihovim starim jezgrama koje se poput glazbe ovih autorica valjaju čuvati i pohoditi sa zadovoljstvom. Bila bi šteta da ne postoji live koncertno izdanje koje pokušava ugrabiti najbolje trenutke koncerta koji se samo jednom doživi - već drugi je sasvim drugačiji.

 Meritas - live u Tvrđi, digitalno je koncertno izdanje, zabilježeno u osječkoj Tvrđi na Trgu sv. Trojstva ove godine na Svjetski dan glazbe koji se obilježava u lipnju.

 Live izdanje nisu samo glazbenici, to su i ljudi, publika koja sudjeluje, vraća, prima i vrednuje; sastavni je dio zvuka i ugođaja.

 Kao i svaka intimna priča ispričana uživo, onima koji su se odlučili poslušati ga, ovaj live pružio je iskren i neposredan susret, ne samo s umjetnicima ili njihovom glazbenom pričom, već i sasvim jedinstvene i neponovljive glazbene trenutke u kojima slušajući o drugom, na neki nedokučiv način prepoznajemo sebe.

                                                                                                                                                 „Live izdanja bilježe trenutke, a ovo je jedan naš takav, zabilježen u staroj jezgri grada Osijeka. Slušajući zapis koncerta i mi se svaki put vraćamo na tu pozornicu, u nadi da će se emocija i energija prenijeti slušateljima koji nisu bili na koncertu, da će osjetiti našu priču samo tog trenutka. I to je svrha svakog takvog izdanja.“ naglasile su Anita i Meri.

 Glazbenici koji su sudjelovali na izdanju su Tin Ostreš (bubanj), Zdeslav Klarić (klavijatura), Mladen Munivrana (bas gitara) i Ivan Božanić (električna gitara), dok je posebna gošća na pjesmi Još jednom Piroška Hegyi, prva violina osječkog HNK. Glazbeni producent je Ivan Božanić, a snimatelj Ivan Šmit. Naslovnicu albuma osmislile su Kreativne ovčice.

 Kao prvi singl izdvajamo pjesmu Budi blizu – live u Tvrđi. Pjesma je 2011. godine najavila početak rada na petom studijskom albumu grupe Meritas i bila 5 tjedana broj jedan na nacionalnoj top listi Hrvatskih radija.

 I na kraju, Meritas zahvaljuje svima onima koji su omogućili ovaj koncert i sudjelovali u njegovoj organizaciji: Udruga Breza, HDS, Grad Osijek i Luminis.

 Meritas – live u Tvrđi posljedica je emocionalnog i glazbenog sazrijevanja, odrastanja u kojem se događaju sve one lijepe, bolne, neizbježne i nedokučive stvari koje je tako teško ispričati običnim zemaljskim jezikom. Zato imamo glazbu; barem je Meritas imaju, i to kao svoj vlastiti, autohtoni jezik.

 Album Live u Tvrđi dostupan je na Deezeru na sljedećem linku

 http://www.deezer.com/artist/112718

 Popis pjesama s LIVE albuma:

 - Budi blizu

- S tobom tišina

- Gle

- Jedno

- Daj da zaboravim

- Napokon

- Slučajno

- Igračka

- Još jednom

- Umjesto isprike

- Igra

- Budim se

 Meritas možete pratiti na njihovom facebooku

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »