Događanja

Koncert klasične glazbe - pijanistice "Blanc & Noir" u Hrvatskom glazbenom zavodu

Objavljeno:

Koncert klasične glazbe - pijanistice "Blanc & Noir" u Hrvatskom glazbenom zavodu

Koncert dvije vrhunske glazbenice – Yudum Çetiner i Selin Şekeranber, koje nastupaju pod imenom „Blanc & Noir“, održat će se 13.ožujka 2019. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu. 

Ove su pijanistice živi dokaz da mješavina crne i bijele boje ne mora nužno rezultirati blagim sivim. Dapače, njihove su glazbene interpretacije šarolike i bogato nijansirane u jedan glazbeni entitet. U svojim djelima kombiniraju tradicionalnu tursku narodnu glazbu sa zapadnim harmonijama i skladateljima poput Fazila Saya, Aşıka Veysela, Schuberta i Piazzolle. 

Umjetnice su sudjelovale na brojnim, svjetski poznatim, glazbenim festivalima, kao što su Međunarodni sveučilišni glazbeni festival (FIMU) u Francuskoj, Međunarodni festival kulture, umjetnosti i glazbe Marsyas u Turskoj, Bosch Festival mladih klasika u Istanbulu, Tallinn Music Festival u Estoniji i mnogi drugi. Iza sebe imaju objavljena i dva albuma „The Essence of Piano Duo” i „HANDS“. 

Svoje ulaznice za koncert „Blanc & Noir“ po cijeni od 50 kuna, možete kupiti na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda (Gundulićeva 6-6a) od ponedjeljka do petka između 11–13 sati i 18–20 sati. Ukoliko ostane ulaznica na dan koncerta, moći će se kupiti sat vremena prije početka. 

Sve informacije o nadolazećem koncertu pratite na facebook eventu i na www.menart.hr.

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »