Mjesto za mene (Album pjesama za djecu) - Meritas

Dječji album

Mjesto za mene (Album pjesama za djecu)

Pjesme su to koje tješe, one koje uče, pjesme o djevojčicama i dječacima i one koje ih vode daleko, visoko…

About album

Pjesme su to koje tješe, one koje uče, pjesme o djevojčicama i dječacima i one koje ih vode daleko, visoko…

Album sadrži osam pjesama, a koncipiran je kao knjiga s minijaturama koje nas uvode u pjesmu o „Vodenčici“ koja čuva boje vode, pa pjesmu „Čujem te“ koja se izvodi i na znakovnom jeziku, zatim o dječaku koji sanja najljepše na svijetu u pjesmi „Jedan dječak“ Mladena Kušeca, do naslovne „Mjesto za mene“ za svu djecu oko nas.

Tijekom sedam godina sudjelovanja na „Zemlji bez granica“, međunarodnom kulturnom projektu za djecu i mlade udruge Breza iz Osijeka, tijekom kojeg su održavale glazbene radionice za djecu, Anita Valo i Meri Jaman stvorile su pjesme koje su zapisane na nosaču zvuka “Mjesto za mene“.

Zajedno s kolegicom Jelenom Radan koja je sudjelovala u stvaranju tekstova tijekom radionica, te uz mnoge glazbenike i goste poput dječjeg zbora Zumbići, Gorana Boškovića, Aljoše Šerića, Viktorije Novosel, Ivice Lučića, Mladena Kušeca, objedinio se djelić duha ove prekrasne manifestacije i kroz interakciju s djecom na stvaranju ovog albuma za djecu.

Kao i u stvaranju svojih albuma, istim  detaljnim, ozbiljnim i profinjenim pristupom pristupile su stvaranju svog prvog albuma za djecu.

Aranžmane na albumu potpisuje Anita Valo, a producenti su uz Anitu i Meri, Pavle Miholjević i Jura Ferina.

„Drago nam je što vam možemo predstaviti dnevnik pjesama koji je nastajao u našim radionicama sa djecom i mladima kroz nekoliko godina i hvala svima koju su sudjelovali i ovaj album napravili tako lijepim.“rekle su Anita i Meri.

 

Tracklist

 • 1.Mjesto za meneGoran Bošković, Meri Jaman, Jelena Radan ft. Osječki Zumbići
 • 2.Čuvajmo boje vodeJelena Radan ft. Osječki Zumbići
 • 3.Čujem teMeri Jaman ft. Osječki Zumbići
 • 4.Jedan dječakAnita Valo ft. Osječki Zumbići
 • 5.Kuća ludaIvica Lučić ft. Osječki Zumbići
 • 6.Leti poput Petra PanaAljoša Šerić ft. Osječki Zumbići
 • 7.RejnaViktorija Novosel ft. Osječki Zumbići
 • 8.Place for usGoran Bošković, Meri Jaman, Jelena Radan ft. Osječki Zumbići

Gallery

About artist

Anita i Meri odrasle su u Münchenu, a po dolasku u Zagreb - 1996. godine - oformile su bend koji je do današnjih dana snimio brojne albume, osvojio mnoga glazbena priznanja, uključujući najznačajniju nacionalnu diskografsku nagradu Porin.

Publisher Release date 16.03.2015.
 • Newsletter

 • Follow us

  Follow us on our social media.

This web site uses cookies and similar technologies for improved and enhanced functionality. If you continue to review the site, we will consider that you agree to this use. More information