GERBAZ GIIPUJA - Damjan Grbac

damjan Grbac

GERBAZ GIIPUJA

Nakon zanimljivog i od kritike hvaljenog albuma GIIPUJA kojim se je progresivni riječki jazz glazbenik s diplomom tršćanske jazz akademije uspješno predstavio široj publici, Damjan Grbac sada se etablira na hrvatskoj jazz sceni novim nosačem zvuka GERBAZ

O albumu

Nakon zanimljivog i od kritike hvaljenog albuma GIIPUJA kojim se je progresivni riječki jazz glazbenik s diplomom tršćanske jazz akademije uspješno predstavio široj publici, Damjan Grbac sada se etablira na hrvatskoj jazz sceni novim nosačem zvuka GERBAZ GIIPUJA kao još sigurniji i zreliji autor te aranžer i vođa kvarteta DAMJANS.

Fuzija jazza i istarske ljestvice platforma je za veliku slobodu interpretacije i neiscrpni motiv svih četiriju glazbenika koji su sudjelovali na projektu.
Svoj novi album DAMJANS predstavljaju kroz skladbu „Maybe not fast“, koju poslušati možete na sljedećem linku:

Nosač zvuka Gerbaz Giipuja donosi pet autorskih skladbi inspiriranih tradicionalnim napjevima te jednu tradicionalnu kompoziciju.


'Sve su izvedbe snažne i duboke te poneke zazivaju odmak od slušanja sljedeće, ali zato su se između određenih brojeva smjestila četiri kratka intermezza kao mali deserti između glavnih jela,'

- ističe Damjan Grbac te dodaje:

' Što god očekivali od ovog CD-a, iznenađenja neće nedostajati jer GERBAZOM putujemo u glazbeno međuzemlje Istre i Primorja gdje, kažu legende, caruju strašna bića i vilenjaci'.

'Nikada nije dovoljno ponavljati da je tradicionalna glazba Istre i Primorja, tj. istarska ljestvica, zaštićena od UNESCO-a, možda nešto najoriginalnije i najbolje što baštinim',

mišljenja je Damjan Grbac, umjetnik koji je upravo u tome pronašao nepresušnu inspiraciju za avanturističko putovanje na koje je poveo svoj kvartet  kao i sve svoje slušatelje.

'Nadam se kako će osebujna glazba s ovog CD-a, poput prethodne, zaživjeti kroz nastupe u Hrvatskoj, ali i pronaći mjesto na inozemnim festivalima promovirajući  Hrvatsku kulturu', kaže Grbac.

Bitno je reći da su se na drugom projektu Damjana Grbca promijenila i dva člana sastava. Njemačkog saksofonistu Klausa Gesinga zamijenio je talijanski Andreas Marinello, a istarskoga muzikologa Daria Marušića sjajni zagrebački multi instrumentalist Marko First koji, osim sopila i mnogih drugih egzotičnih puhaćih instrumenata, svira i violinu.

Uz Damjana Grbca na kontrabasu i prepoznatljivog i provjerenog bubnjara Tončija Grabušića, sastav je dobio čvršći zvuk i novu dimenziju interpretacije. Damjan Grbac je po drugi puta uspješno okupio šaroliko društvo različitih senzibiliteta, od kojih je jedan član opet  stranac, što se pokazalo dobitnom kombinacijom.

Damjana Grbca i damjans možete pratiti na www.damjangrbac.com  ili na službenom Facebooku

Popis pjesama

 • 1.Angry Man
 • 2.Maybe Not Fast
 • 3.Green Valley
 • 4.Griz Gros
 • 5.Polka 23
 • 6.Daš
 • 7.07 Things
 • 8.Bastardz Groove
 • 9.Pridoh pod Verbnik grad
 • 10.Clouds

O izvođaču

Damjan Grbac – riječki jazz glazbenik vas vodi u međuzemlje Istre i Primorja

Izdavač: Menart Datum izdavanja 20.01.2015.
 • Newsletter

 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »