Novosti

2CELLOS letjeli s Felixom Baumgartnerom

Objavljeno:

Galerija fotografija

2CELLOS su imali zadovoljstvo letjeti sa slavnim Felixom Baumgartnerom u helikopteru i sletjeti u Poreč kako bi na Centralnom terenu porečke uvale Peškere odsvirali hrvatsku himnu pred prepunim tribinama i otvorili završnicu turnira u odbojci na pijesku – Poreč Majora.
Prijenos uživo, osim hrvatskih medija, pratilo je nekoliko desetaka televizija diljem svijeta, pa je hrvatsku himnu i atmosferu s užarenog terena istarskog gradića imao priliku gledati cijeli svijet. Poreč Major je doveo u Poreč tisuće obožavatelja odbojke na pijesku iz svih krajeva svijeta, koji su došli bodriti najbolje svjetske igrače odbojke na pijesku, među kojima su olimpijski, svjetski i europski pobjednici.

Ime Felixa Baumgartnera upisano je u povijest kao ime prvog čovjeka koji je 2012. godine u sklopu Red Bull Stratos misije vlastitim tijelom probio zvučni zid skočivši s ruba svemira.

Luka Šulić i Stjepan Hauser su zahvaljujući turneji diljem svijeta navikli na letenje avionom, a na snimanju spota za pjesmu „Technical Difficulties“ s albuma „IN2ITION“, imali su već priliku i za vratolomije helikopterom.

Nakon zabavnog vikenda, Luka i Stjepan počeli su s probama za dva koncerta u zagrebačkoj dvorani Lisinski, 9. i. 10. lipnja na kojima će izvoditi klasični repertoar uz pratnju Zagrebačkih solista. Na jedinstvenim glazbenim večerima pokazat će kako zvuče violončela ovog vatrenog dua u partiturama Vivaldija, Boccherinija, Vivaldija, Bacha, Rachmaninova, Morriconea, Zimmera…

Koncert 2CELLOS u Lisinskom 9. lipnja je rasprodan. Ulaznice za koncert 2CELLOS 10. lipnja u Lisinskom mogu se kupiti na blagajni Dvorane ili online:  http://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/2cellos-novi-koncert/.

Nakon koncerata u Zagrebu Luka i Stjepan kreću dalje na njemačku, japansku i korejsku turneju na kojoj će promovirati aktualni album „CELLOVERSE“ (Portrait/Menart).

Više o turneji na:

2CELLOS turneja

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »