Novosti

2CELLOS u utrci za tri Porina!

2CELLOS osvojili su tri nominacije za glazbenu nagradu Porin:

 "Mombasa" za snimku godine, "They don't care about us" za instrumentalnu izvedbu izvanklasične i jazz glazbe te "Celloverse" za najbolji pop album.

Dodjela Porina održat će se 17. ožujka u splitskoj dvorani Gripe.

Sretnu vijest su Luka Šulić i Stjepan Hauser dočekali su na američkoj turneji, točnije u Pittsburghu.

Zahvaljuju na glasovima i poručuju kako su sretni zbog nominacija te da im je drago što je i hrvatska glazbena industrija prepoznala njihov rad.

Ovo je prvi puta da se 2CELLOS natječu zajedno s hrvatskim izvođačima u 35 kategorija. Budući da naši uspješni violončelisti objavljuju albume za Sony Masterworks koji u Hrvatskoj zastupa Menart, prije su se mogli natjecati samo u kategorijama za inozemne albume. Porini za inozemne albume se više ne dodjeljuju, ali promjenom Pravilnika, od ove se godine prijaviti mogu i licencna izdanja na kojima je glavni izvođač hrvatski državljanin i ako izdanje ima hrvatskog distributera.

Inače Luka i Stjepan su trenutačno na američkoj turneji gdje su već rasprodali i neke koncerte koji će se održati u travnju.

Uz nominacije za Porin, nominirani su i za ovogodišnju Večernjakovi ružu, u kategoriji glazbenika godine:

http://www.vecernji.hr/ruza/ruze-venu-zato-nama-treba-svjeza-1060265

2CELLOS ove godine imaju uistinu puno razloga za slavlje, a ponajviše zbog pet godina uspješne karijere.

Više o 2CELLOS na:

http://www.2cellos.com/

2CELLOS facebook

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »