Novosti

Dave Gahan & Soulsavers objavili novi singl i najavili album!

Objavljeno:

Dave Gahan & Soulsavers objavili novi singl i najavili album!

Grammyjem ovjenčani umjetnik, pjevač i tekstopisac, frontman grupe Depeche Mode, Dave Gahan će 23. listopada s grupom SoulSavers objaviti novi album "Angels & Ghosts" (Columbia Records/Menart).

Ovo je već njihov drugi zajednički projekt. 2012. godine objavili su album ‘The Light the Dead See’. Novi album, uključuje devet pjesama koje potpisuju Dave Gahan & Soulsavers.

Na temelju najavnog singla osjeća se napredak u suradnji na relaciji Gahan-Soulsavers, kao da je ovoga puta opuštenija atmosfera otvorila neka nova vrata i povela ih novim, uzbudljivim putevima kreativnosti. Slušatelji mogu očekivati zvučnu kombinaciju mračne i zamišljene atmosfere uz siguran utjecaj gospela i bluesa, upravo ono što i je prepoznatljiva karakteristika ovih glazbenika. Uvijek podjednako uzbudljiv, vokal Davea Gahana nikada nije zvučao bolje. 

Stvaranje albuma može se opisati kao prekooceanska suradnja, koj je započala tako što je Dave Gahan iz svog studija na Manhattanu slao demo snimke Richiju Machinu u ruralnoj Engleskoj. Nakon toga, njih dvojica su snimali pjesme s ostalim glazbenicima u studijima diljem svijeta, među ostalima u Sunset Sound studiju u  Los Angelesu i Electric Lady u New Yorku. Konačan rezultat je vibrirajući koji zvuči kao da je snimljen uživo koji još jednom dokazuje kako su Rich i Dave kliknuli u zajedničkoj saradnji.

Da bi što bolje pokazali pun raspon albuma, Dave Gahan & Soulsavers će projakt “oživjeti”  serijom od šest posebnih, intimnih koncerata po Americi i Europi. Mini turneja počinje 19. listopada u Los Angelesu. Dave Gahan & Soulsavers će svirati s desetočlanim bendom i u sljedećim gradovima: New Yorku, Londonu, Berlinu, Parizu i Milanu.

Karte za koncerte u prodaji će biti od 18. rujna, a odabrani nastupi bit će dostupni fanovima diljem svijeta putem streaminga.

Popis pjesama ‘Angels & Ghosts’:

1.      Shine

2.      You Owe Me

3.      Tempted

4.      All of This and Nothing

5.      One Thing

6.      Don’t Cry

7.      Lately

8.      The Last Time

9.      My Sun

Dave Gahan & Soulsavers nastupi:

October 19th                Los Angeles, CA          The Theatre at Ace Hotel

October 22nd               New York, NY               Town Hall

October 26th                London, UK                  Shepherds Bush Empire

October 30th                Berlin, DE                    Tempodrom

November 2nd              Paris, FR                      La Cigale

November 4th              Milan, IT                       Fabrique

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »