Novosti

David Bowie objavio "Blackstar" i slavi 69. rođendan!

Objavljeno:

David Bowie objavio "Blackstar" i slavi 69. rođendan!

Album uključuje sedam pjesama, objavljuje ga Iso/Columbia Records/Menart. Kritičari su i ovoga puta nahvalili genijalnost i posebnost slavnog glazbenika! Album je producirao Tony Visconti, a gostuje mu i Donny McCaslin na saksofonu.Ekipa je željela napraviti album drukčiji od posljednjeg albuma Bowiejevog albuma “The Next Day” i u tome su uspjeli.

“Slušali smo dosta Kendricka Lamara. Ne bismo napravili nešto tako, ali nam se svidjela činjenica koliko je Lamar bio otvoren za sve i nije napravio čisti hip hop. Stavio je on tu svašta, baš kao što smo to napravili i mi na “Blackstar” albumu. Cilj nam je na mnogo načina bio izbjeći rock & roll.”, prisjetio se Visconti.

Popis pjesama:

1. "★"

2. “'Tis A Pity She Was A Whore"  

3. "Lazarus"     

4. "Sue (Or in a Season of Crime)"  

5. "Girl Loves Me"  

6. "Dollar Days"      

7. "I Can't Give Everything Away"

Jučer je Bowie objavio novi spot, za drugi singl s albuma po imenu "Lazarus":

Režirao ga je Johan Renck, isti redatelj koji je zaslužan i za prvi spot "★" (Blackstar), odnosno singl kojim je najavljen istoimeni album. Ni ovoga puta ne izostaju mračni elementi.

"Netko može samo sanjati o suradnji s nekim takvog uma kao što je Bowie. Intuitivan, razigran, misteriozan, dubok... Nakon ovakve suradnje nemam želju raditi spotove znajući da proces neće biti ispunjujuć poput ovoga. Praktički sam dotaknuo sunce.", rekao je redatelj poznat i po režiji hit serije Breaking Bad.

Pridružite nam se 15. siječnja, petak, u zagrebačkom klubu Jabuka na preslušavanju novih i starih hitova:

facebook event

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »