Novosti

Glazbeni specijal s Davidom Gilmourom, 1. listopada na HTV3!

Objavljeno:


U prvoj emisiji serijala Glazbeni specijal Ante Batinovića, u četvrtak, 1. listopada, na HTV3, u 23:50, David Gilmour govori o svom četvrtom samostalnom albumu Rattle That Lock.

Razgovor je sniman u Gilmourovom studiju i u crkvi Clapham u Južnom Londonu gdje je za potrebe albuma sniman zbor The Liberty Choir i orkestar.

U snimanju albuma sudjelovali su osim producenta Phila Manzanere (ex Roxy Music) i čuveni voditelj Jools Holland, Graham Nash, Robert Wyatt i mnogi drugi, uključujući i sina Davida Gilmoura, osamnaestogodišnjaka Gabriela.

Gilmourova supruga Polly Samson također priča kako je pisala tekstove za pet pjesama na ovom hvaljenom albumu. 

"Nisam baš vičan pisanju tesktova, ali sretan sam jer imam ženu tekstopisca!", kaže Gilmour.


Album Rattle That Lock tako na svoj način popunjava, nadoknađuje glad za novim albumima Pink Floyda kojih očito više neće biti jer Gilmour ne želi nositi breme Pink Floyda, britanskog rock banda koji već desetljećima uživa mistično iznimnu popularnost.

GLAZBENI SPECIJAL: DAVID GILMOUR - RATTLE THAT LOCK

HTV 3

ČETVRTAK, 1.10.2015. u 23.50

REPRIZA: PETAK, 2.10.2015. u 12:50

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »