Novosti

JELENA RADAN pobjednica 21. Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku s novom pjesmom „Negdje tamo gore“

Objavljeno:

JELENA RADAN pobjednica 21. Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku s novom pjesmom „Negdje tamo gore“

Foto: Filip Tot

Jelena Radan je prema odluci stručnog ocjenjivačkog žirija pobjednica 21. Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku.

Na ovoj prestižnoj glazbenoj manifestaciji, Jelena je nastupila sa svojom skladbom „Negdje tamo gore“, koju je suvereno i nadahnuto izvela uz pratnju orkestra. Ima neka spona koja očito fino veže Jelenu s ovim festivalom, ali i šibenskom publikom.

Topla podrška koju joj je publika iskazala nakon izvedbe, rezultirala je i 3. mjestom publike na koje je posebno ponosna.

Novu, pobjedničku pjesmu Jelene Radan poslušajte na sljedećem linku:

 

 

"Divno je doći potpuno opušten na festival i ne očekivati baš ništa, čak i zaboraviti da nagrade postoje, a onda dobiti priznanje koje je, eto, srećom, ovoga puta došlo u ovom sjajnom obliku. Ja ni ne znam tko je sve bio u žiriju, ali se zahvaljujem od srca na ukazanom povjerenju i časti. Zaista mi imponira ova nagrada i drago mi je što je mogu podijeliti sa svojom kolegicom, Anitom Valo (Meritas) koja je uz moju malenkost koautorica glazbe. Zahvalna sam svojim suradnicima, ponajviše Ediju Cukeriću, producentu s kojim već godinama radim (hvaljen i priznat album Voyage), te Konradu Mulvaju, aranžeru, kod kojega se sklapaju prve skice, te hvala svim instrumentalistima na pjesmi. Zahvalna sam na pozivu na šansonu, a ponajviše sam sretna zbog reakcije publike koja je dobacila do mene." – izjavila je Jelena Radan

Jelena ovom pjesmom nastavlja niz svojih autorskih djela s kojima će u skorijoj budućnosti upotpuniti uzbudljiv album, a priprema i nekoliko koncertnih događanja kojima se veseli i s kojima nastoji obilježiti sljedeću godinu.

„Negdje Tamo Gore“ se na samom početku svog života očito istaknula kao djelo vrijedno slušanja, sigurno i zbog činjenice da su se i na njoj Edi Cukerić i Konrad Mulvaj nastavili bez straha "igrati" raznolikim aranžmanskim idejama koje, uz Jeleninu interpretaciju i karakter koji progovara kroz njen tekst i melodiju, zasigurno ucrtavaju trajnu bilješku na hrvatskoj glazbenoj sceni, koliko god se teško ponekad bilo izdvojiti.

Uz Jelenu i Anitu Valo kao koautorice glazbe, te Jelenu kao autorice stihova, Edija Cukerića i Konrada Mulvaja, producentsko-aranžerski tim, klavirske dionice na klavijaturama odsvirao je Hrvoje Galler, a Paul Kempf dionice stringsa, dok je udaraljke odsvirao Tin Ostreš.

Podsjećamo da je prije dvije godine sa svojom skladbom Kad nas ne bude“ zaslužila 2. mjesto prema glasovima publike, te nagradu za najbolju interpretaciju.

Jelenu Radan možete pratiti na njenom Facebooku.

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »