Novosti

Još jedna izvrsna suradnja Mare Milin i Meritas u novom videu za pjesmu Pričaj mi

Objavljeno:

Još jedna izvrsna suradnja Mare Milin i Meritas u novom videu za pjesmu Pričaj mi

Dok se pjesma „Pričaj mi“ grupe Meritas širi radijskim eterom i već je u prvom tjednu postala jedna od najemitiranijih novih pjesama, što je i pokazala  top lista HR TOP 40, u isto vrijeme dovršena je i vizualna nadogradnja iste.

U režiji Mare Milin nastao je video kojeg možete pogledati na sljedećem linku

Bio bi veliki propust ne okoristiti se dijelom izjave iznimne Mare Milin, kako bismo najtočnije opisali ovaj uradak:

 „Odmah po slušanju pjesme odlučila sam se na snimanje "na slijepo" ispred green key-a. Komplicirana montaža zbog apstrakcije nedovršenih prizora, takoreći opet na slijepo, pa dodavanje animiranih fotografija, kojih sam se sjetila iste večeri, jer me pjesma "natjerala" na to... U svom fundusu pronašla sam fotografije paprati, koje su odmah našle svoje mjesto u videu. Paprati su lijepe, velike, prethistorijske, lirske. Održale su se od početka svijeta, dakle jako retro biljke. Nakon što sam se odlučila za njih, druga opcija više nije ni postojala.“

 Video spot koji, osim istančanom estetikom prati i 20 godina duga suradnja ovih prijateljica, plijeni i dubokim poznavanjem same pjesme od strane autorice ideje videa. U svemu je pomogao i provjeren tim profesionalaca. Među njima su se našli etablirani make-up artist Saša Joković, frizer Mijo Majhen, dok su se za svjetlucavi styling na setu pobrinule Mare, Anita i Meri. Vedran Štefan pobrinuo se za specijalne efekte u videu. 

 „Povlaštene su suradnje s redateljem koji tako vizualizira tvoju pjesmu kroz video kao što to radi Mare, koja na tako intenzivan način uroni u našu glazbu, u svaki detalj, pa je nezaobilazno da osjetimo veliku napetost i naboj dok sve nastaje, a tek uzbuđenje cijele ekipe dok gledamo video na samom kraju procesa. Hvala cijeloj ekipi koja ostavlja svaki put dio sebe kroz zajednički rad, a posebno Mare, Maidi i Vedranu koji je napravio čudo s fotografijama paprati u pozadini.“ - zahvalne su Anita i Meri svojim suradnicima na ovom spotu.

Pjesmu „Pričaj mi“ (producenata Pavle Miholjevića i Jure Ferine, autorica glazbe Anite Valo i Meri Jaman, te autorice stihova Ines Prajo) uz mnoge druge iz dugogodišnjeg glazbenog repertoara grupe Meritas, uživo možete čuti i doživjeti na ovogodišnjim 35. Večerima na Griču u Atriju Galerije Klovićevi dvori, 11.07.

Meritas možete pratiti na njihovom facebooku

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »