Novosti

Meritas - novi glazbeni trenutak - poslušajte novi singl 'Pričaj mi'

Objavljeno:

Meritas - novi glazbeni trenutak - poslušajte novi singl 'Pričaj mi'

Pjesmom „Pričaj mi“ grupa Meritas ovih dana kreće u novu fazu svog stvaranja - najavljuju svoj novi album. Kao i na prethodnim albumima i ovaj najavni singl ima zadatak uvesti publiku i slušatelje u novonastali svijet koji su Anita Valo i Meri Jaman potanko zamislile.

„Pričaj mi“ je pjesma koja na njihov prepoznatljiv način polaže pravo na fantastičan spoj melankolije kroz elektronske primjese u zvuku pa sve do pozitivnog naboja u boji njihova dvoglasa koji se širi pjesmom, a potom i nama samima koji smo u ulozi slušatelja. Spajaju sebe otprije i sebe danas, hrabro i sjetno. Od početka do kraja, u valovima, pjesma ne zaustavlja svoj naboj – onaj u svom bržem tempu pa do općenitog pulsiranja pjesme u svim svojim elementima.

Pjesmu možete poslušati na sljedećem linku:

Anita i Meri oduvijek su spremne na nove sebe, nove izraze bez obzira na svijet i glazbu danas. I zato su uvijek prave i aktualne. Anita kroz već utaban proces rada od prvih aranžmana daje zanimljiva rješenja koja komuniciraju poslije sa suradnicima, tekstom, njenom nedvojbeno posebnom interpretacijom glavnog vokala u ovoj pjesmi.

Kad malo bolje pogledate, Meritas sa svakim albumom okrenu novu stranicu. Kako same vole reći, svaka pjesma, svaki album je odraz vremena u kojem stvaraju, dnevnik utjecaja i izazova koje postave pred sebe – svjesne su da se tako razvijaju.

„Zadnjih nekoliko mjeseci provodimo u kreativnom i inspirativnom društvu Jure i Pavla u njihovom studiju. Zakoračile smo u snimanje našeg sedmog albuma, a pjesma "Pričaj mi" savršeno opisuje sve ono što u ovom trenutku želimo čuti u našoj glazbi.“ zaključuju Meri i Anita.

Ponosna ekipa koja je radila na pjesmi „Pričaj mi“ su autorice glazbe Anita Valo i Meri Jaman, dok je autorica stihova Ines Prajo. Za aranžman su zaslužni redom Anita Valo, Jura Ferina, Pavle Miholjević, a za produkciju Pavle Miholjević i Jura Ferina.

Meritas možete pratiti na njihovom facebooku

 

 

 

 

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »