Novosti

Poetsko glazbeni CD "KORALJ VRAĆEN MORU" VESNA PARUN/VESNA TOMINAC MATAČIĆ/EDIN KARAMAZOV

Objavljeno:

Poetsko glazbeni CD "KORALJ VRAĆEN MORU" VESNA PARUN/VESNA TOMINAC MATAČIĆ/EDIN KARAMAZOV

 Posebno i nesvakidašnje izdanje dolazi nam od hvaljene glumice Vesne Tominac Matačić.

„Koralj vraćen moru“,  naziv je albuma kojeg predstavljamo, a novi je to projekt Zagrebačkog glumačkog ateljea koji se prirodno nastavlja na predstavu o Vesni Parun „ Ja koja imam nevinije ruke“, ali nije dio nje niti je predstavlja već tematski nadopunjuje i zatvara ciklus posvećen ovoj pjesnikinji.“ - o izdanju je rekla Vesna Tominac Matačić

Glazbena knjiga „Koralj vraćen moru“, svojevrsna je posveta njegovih autora velikoj, ali nepravedno zapostavljenoj, najvećoj hrvatskoj pjesnikinji. Sadrži izbor iz poezije Vesne Parun u kojemu se nalaze one poznate pjesme koje su obilježile odrastanje generacija, kao; „Ti koja imaš nevinije ruke“, „Opijmo kočijaša što vozi naše dane“, itd., ali i neke manje poznate pjesme te one koje su vremenom već pomalo zaboravljene.

Edin Karamazov, vrlo cijenjeni i višestruko nagrađivani glazbenik, izabrao je glazbu iz svog klasičnog repertoara za ovaj album te svojom  sjajnom interpretacijom na gitari popratio stihove i dodatno obogatio cijelu priču.

Želja autora ovoga albuma bila je zaustaviti vrijeme na tren u svom galopu prema sigurnom zaboravu veličanstvenoga djela Vesne Parun, vrhunske poezije i hrvatskoga jezika.  On zapravo predstavlja i  svojevrsni nostalgični podsjetnik na vrijeme kad su se stihovi govorili naglas, s emocijom i bez žurbe.

Naslovnicu čiji je dizajn osmislila Miljenka Matić, ujedno predstavlja i mini zbirku pjesama koje su otisnute uz autorske fotografije A. Saške Mutić.

U tijeku je već treća sezona igranja  predstave o Vesni Parun, „Ja koja imam nevinije ruke“, za koju se još uvijek traži karta više u Teatru &td gdje je na redovitom repertoaru. Predstava koja je proputovala mnoge hrvatske, ali i inozemne gradove, osvojila međunarodni Grand prix na festivalu monodrame u Bitoli, prošlo se ljeto vratila s najvećeg kazališnog festivala na svijetu u Edinburghu ovjenčana sjajnim kritikama svjetskih kritičara. (više na:  www.predstava.eu )

Donosimo i popis izvedenih djela:

 1. POVRATAK STABLU VREMENA
 2. PRED MOREM, KAO PRED SMRĆU, NEMAM TAJNE
 3. USNULI MLADIĆ
 4. Baden Powell: Valsa sem nome
 5. KOSE MANDALJENE
 6. DA NEMA TVOJIH OČIJU
 7. VRATA NA KOJA PRISLUŠKUJU RIBE
 8. LJUBOMOR
 9. GRAD SPAVAČA
 10. Leo Brouwer: Hommage a Szymanowsky
 11. NIKAD
 12. DOBROTA SJEĆANJA
 13. PEĆINA S IZVOROM I CVIJETOM
 14. ONE ŠTO SU NAS RODILE
 15. SVETA SKITNICA
 16. TI KOJA IMAŠ NEVINIJE RUKE
 17. KORALJ VRAĆEN MORU
 18. OPIJMO KOČIJAŠA ŠTO VOZI NAŠE DANE
 19. NATPIS // VESNA PARUN
 20. Jano mori

 

 

 • O nama

  MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

  Kontaktirajte nas O nama
 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

 • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »