Novosti

Riccardo Staraj & Midnight blues band odličan spoj poezije, bluesa, jazza, rocka i kazališta na novom albumu Midnight man

Objavljeno:

Riccardo Staraj & Midnight blues band odličan spoj poezije, bluesa, jazza, rocka i kazališta na novom albumu Midnight man

Kvarnerski pisac i pjesnik Riccardo Staraj dobro je poznato ime iz kulturnih krugova Kvarnera.

Njegov novi projekt kojeg danas predstavlja; album Midnight man nastao je kao izbor između tridesetak pjesama koje je sa svojim bendom Midnight blues stvarao od 2012 do danas.

Cijeli album nabijen je protestom, buntovnom lirikom koju Staraj piše kao svoj osobni stav prema političkoj i socijalnoj zbilji zemlje u kojoj živi, ali i cijelog svijeta.

Naime, kako autor voli reći, ta "polupjevna poezija" idealno je "sjela" na blues, jazz i rock dionice njegovog pratećeg banda kojeg danas čine: Marko Sedlak - gitara, Vedran Ružić - bas gitara, Edi Lazarić - bubnjevi, Josip Rubinić - truba, Toni Železnik - saksofon.

Paralelno s izlaskom albuma, Riccardo Staraj predstavlja pjesmu Midnight man za koju je snimljen i video spot. Kako je ovaj glazbenik, ujedno i veliki ljubitelj bluesa, svoje dvadesete i tridesete godine proveo u Sjedinjenim državama putujući automobilom, vlakom, autobusom od istočne do zapadne obale, tako je i ovaj spot inspiriran upravo američkim cestama, motelima i bluesom.

Kako sve izgleda na ekranu, pogledajte u videu na sljedećem linku

Staraj voli reći da slijedi uzore koji su uspjeli pretočiti svoju poeziju u vrhunske rock i blues izvedbe, a to su Lou Reed, Jim Morrison i Nick Cave. Poezija danas samo putem glazbe može zanimati publiku, a njena kazališna i koncertna dimenzija privlači fanove na brojne performance koje ovaj liburnijski umjetnik zajedno sa svojim bendom upriličuje.  Koncertni show često je popraćen video artom Starajevog dugogodišnjeg kolege, fotografa Marina Aničića.

Koncertni nastupi Midnight blues benda odličan su spoj poezije, bluesa, jazza, rocka, kazališta, a određeni dio rezerviran je za blues standarde koje Staraj i band, ponovo na osebujan pjevačko-recitatorski način, izvode pred publikom.

Nastupi koji su do sada obilježili njihovo djelovanje su: Ljetna pozornica Opatija, Gradina - Trsat --Rijeka, Kastav Blues festival, B & D Blues Festival.

Sljedeći nastupi na kojima uživo možete vidjeti i čuti Ricarda Staraja su:

25.07. MALA SCENA LJETNE POZORNICE OPATIJA
31.07. B&D BLUES FESTIVAL - MOŠĆENICE
07.08. KASTAV BLUES FESTIVAL 
17.08. TRSATSKA GRADINA - TRSAT, RIJEKA

Donosimo popis pjesama s albuma Midnight man

 

 1. Za svakog Lidera
 2. Meč
 3. Tko je bacio prvi kamen
 4. Back door man
 5. Midnight blues
 6. Politička kuhinja
 7. Zaokret
 8. Blues samoće
 9. Midnight man
 10. Devil in love
 11. Žeđ noći

 Riccarda Staraja možete pratiti na njegovoj web stranici http://www.rikpoems.com

 • O nama

  MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

  Kontaktirajte nas O nama
 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

 • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »