Novosti

Umro je David Bowie.

Objavljeno:

Umro je David Bowie.

.Jučer je preminuo David Bowie. Okružen obitelji preminuo je nakon hrabre osamnaestomjesečne borbe s rakom. Objavljeno je to na Facebooku, uz molbu da se poštuje privatnost obitelji:

(January 10 2016 - David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with...)
Vijest o smrti na Twitteru je potvrdio i njegov sun Duncan Jones:

"Very sorry and sad to say it's true. I'll be offline for a while. Love to all.

— Duncan Jones (@ManMadeMoon) January 11, 2016"

Tužna vijest odjeknula je samo dva dana nakon što je Bowie proslavio svoj 69. rođendan i objavio svoj posljednji, hvaljeni album  "★"  (Blackstar).

Društvene mreže su preplavljenje izrazima sućuti zbog odlaska glazbenika koji je dao izniman doprinos glazbi, stvarao glazbu i nakon kojeg više glazba neće biti ista.

David Bowie, pravog imena David Robert Jones rođen je u Londonu, 8. siječnja 1947.  Bio je svestrani umjetnik, modna ikona, rock glazbenik, skladatelj, glumac, producent, aranžer i glazbeni tehničar.

Prvi hit bio mu je Space Oddity iz 1969. godine, a tijekom ranih sedamdesetih bio je poznat po alter egu Ziggy Stardust.

Zbog čestih eksperimentiranja u glazbi prozvan je i glazbenim kameleonom.

Posljednji put nastupio je uživo 2006. godine, a za Sony Music je prije Blackstar albuma objavio i album "The Next Day" (2013.)

www.davidbowie.com/


Pridružite nam se 15. siječnja na Bowie Night u zagrebačkom klubu Jabuka. Događaj je bio zamišljen kao promocija albuma, obilježavanje rođendana i prisjećanje hitova iz bogate karijere, ali  nažalost bit će to i prigoda da se obožavatelji zajedno oproste od velikog glazbenika i glazbenog kameleona.

facebook event

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »