Novosti

Za 10 dana počinje 65. Zagrebački festival

Objavljeno:

Za 10 dana počinje 65. Zagrebački festival

Jedan od najstarijih glazbenih festivala u ovom dijelu Europe svakako je Zagrebački festival koji je kroz dugi niz godina svog postojanja iznjedrio mnoga glazbena imena i stekao epitet jedne od najpopularnijih pozornica.

Veliku čast da svoje nove pjesme uživo pred orkestrom predstave imaju Lea Mijatović, Matija Boršćak, Mario Huljev i grupa Fluentes. Oni će u petak, 26. siječnja u dvorani Kornati, City Plaza Zagreb, zajedeno s još 16 poznatih glazbenih imena stati na pozornicu 65. Zagrebačkog festivala i predstaviti svoje aktualne radijske hitove.

Lea Mijatović

Za Leu Mijatović mnogi kažu kako ima jedan od najljepših ženskih vokala, a s producentsko – autorskom ekipom iz deciBel Studija, Lea surađuje od početka svoje solo karijere. Pjesmu „Između oprosta i kajanja“  napisali su Igor Ivanović i Marko Vojvodić,  a svom nastupu na Zagrebačkom festivalu, Lea se iznimno veseli.

„Sretna sam što je stručni žiri prepoznao pjesmu "Između oprosta i kajanja" i uvrstio je na repertoar 65. Zagrebačkog festivala. Jako se veselim i jedva čekam nastup uživo uz glazbeni orkestar.“ - rekla je Lea Mijatović

Matija Boršćak

Ovogodišnji debitant na Zagrebačkom festivalu je mladi Matija Boršćak koji će predstaviti pjesmu „Sjena“. Glazba i stihovi koji su se u potpunosti stopili s Matijom, djelo su autora Mire Buljana i Nenada Ninčevića,  a niti Matija ne krije oduševljenje što će nastupiti na ovoj pozornici.

„Sretan sam i čast mi je mi je da ću ove godine po prvi puta nastupati na Zagrebačkom festivalu sa svojom pjesmom "Sjena". Ovim putem se još jednom zahvaljujem stručnom žiriju jer su je odabrali. Konkurencija je velika, sviđa mi se puno odabranih pjesama, a finalna večer je blizu, pa se tako s nestrpljenjem radujem probama s orkestrom, druženju s kolegama, nekim novim poznanstvima te samom nastupu uživo! „ – rekao je Matija Boršćak

Mario Huljev

Za razliku od Matije koji će debitirati na Zagrebačkom festivalu, Mario Huljev je već, mogli bismo reći, veteran ovog festivala.

Ove godine će, po treći put, stati na pozornicu Zagrebačkog festivala i predstaviti pjesmu „Vozi me nježno“. Glazbu i aranžman pjesme pisao je Silvio Pasarić dok je autorica teksta Sandra Sagena.

„ Uvijek nalazim zadovoljstvo u predstavljanju novih pjesama s orkestrom, uživo i pred publikom. Pjesma "Vozi me nježno" svakako govori o kontaktu između ljudi napunjenih elektricitetom, što mi predstavlja dodatan izazov za kontakt s publikom i prilikom nastupa. Veselim se.“ – rekao je Mario Huljev

Fluentes

Za ovaj slavonski bend mnogi kažu da su upravo ono što treba glazbenoj sceni. S pjesmom „Napokon“ ove će se godine po prvi put predstaviti na Zagrebačkom festivalu.

„Uz moju ekipu iz benda moram se još i pohvaliti da je na ovoj pjesmi gitare i fantastični solo odsvirao legendarni Bruno Kovačić kojemu se divim još od vremena kada je svirao s Gibonnijem. Jedan od naših najjačih virtuoza na gitari unio je srce i dušu u ovu pjesmu. Baš smo ponosni, posebno jer ćemo je skupa moći izvesti live na Zagrebačkom festivalu.“ – rekao je Goran Bošković iz grupe Fluentes

 

Pjesme slušajte i na Deezeru:

Lea Mijatović – Između oprosta i kajanja

Matija Borščak - Sjena

Mario Huljev – Vozi me nježno

Fluentes – Napokon

 

Sve informacije o 65. izdanju Zagrebačkog festivala pratite na službenoj Facebook stranici.

 

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »