Novosti

Zbog zabune dva benda ispred Hladnog piva u Splitu!

Objavljeno:

Zbog zabune dva benda ispred Hladnog piva u Splitu!

Još je malo ostalo do koncerta Hladnog piva u Splitu! Nakon točno 4 godine od zadnjeg velikog koncerta u Splitu, Hladno pivo dolazi odsvirati „preko dva sata žestoke rock'n'roll svirke od Džinovskog pa do danas“!

 

Koncert će se održati pod zvjezdanim nebom Tvrđave Gripe, u subotu, 12. rujna.


Drugi je to po redu koncerata u sklopu mini-turneje Hladnog piva „Dani zatvorenih vrata Tour“ koje Hladno pivo organizira u vlastitoj produkciji. Prvi se održao u Puli prije mjesec dana i bio je rasprodan, a sve upućuje da će slično biti i u Splitu, dok samo tjedan dana nakon Splita slijedi veliki koncert benda na zagrebačkoj Šalati.

 Kada se polagano turisti iz Splita krenu spremati prema svojim domovima i domovinama, HP dolazi zaključiti burno splitsko ljeto a ispred njih nastupit će ne jedna predgrupa, već dvije!

 Bila je planirana samo jedna predgrupa, i to poznati bend sa Šolte, Mjesni odbor. Oni su već imali prilike, kao relativno mlad bend, nastupiti ispred Hladnog piva i to u Spaladium Areni 2011. godine a povratak u ulogu HP predgrupe komentiraju ovako:

 Nastup u splitskoj areni, te 2011. godine, kao predgrupa Hladnom Pivu bio je moralna odskočna daska za naš, tada četveročlani, demo bend. Drago nam je što su nam i ovaj put iskazali povjerenje da zagrijemo splitsku publiku, iako je već poznato da Splićani imaju svoj đir i da će biti zagrijani i prije samog događaja. U tih pola sata širenja evanđelja po Mjesnom Odboru, mislimo odsvirati par žestokih pjesama sa naša dva diskografska albuma, te binu prepuštamo Hladnom Pivu da naprave ono što oni najbolje znaju. Viva la muzika!

 A Mile Kekin izbor predgrupe komentira ovako:

Kad smo zadnji put svirali s Mjesnim odborom, na splitskoj promociji Svijeta glamura, oni su bili tek perspektivni  bend s četiri člana a danas ih na bini bude i duplo više. U ministarstvu gospodarstva bi se pohvalili porastom od 163 posto. Tada su bili bez albuma, a danas ih imaju dva, što je matematički porast od 231 posto. Tada skoro nitko nije znao za njih a danas već imaju masu fanova što je porast od...e, sad mi zašteko digitron. Uglavnom Mjesni odbor je bend koji je opravdao naše povjerenje i koje je nastavio rasti i raditi odlične pjesme. A to nije lako. Osim toga su zadržali vedri duh i pozitivnu energiju što ih čini našim najdražim gostima. Stoga dragi naši fanovi , nemojte zakasniti na ovaj odličan bend. Bit će vam žao.

 Da neke situacije u životu definira sudbina, uvjerili su se i Hladno pivo, i Mjesni odbor ali i bend koji je slučajno završio kao predgrupa predgrupi na koncertu u Splitu – splitski Vertigo.

 To je bend koji je nastao nedavne 2014. godine, prošli su razna demo natjecanja, pjevaju na engleskog i na hrvatskom jeziku, i kao 2011. godine Mjesni odbor, još nemaju svoj album.

U ovoj priči su se našli tako što je jedan medij zabunom prije par dana objavio da Vertigo nastupa na Tvrđavi Gripe kao predgrupa Hladnom pivu. Telefoni Mjesnom odboru i Hladnom pivu počeli su zvoniti i postavilo se pitanje: tko je taj Vertigo i otkud oni u priči? Brzo se shvatilo da je informacija kriva i da je došlo do zabune, no Hladno pivo je pomislilo: a zašto ne? Nakon što su na Youtubeu poslušali što bend radi i kako zvuče, odlučeno je da i Vertigo dobije svoju priliku na pozornici 12.9. na tvrđavi Gripe, i nastupi kao predgrupa predgrupi, prije Mjesnog odbora, i prije Hladnog piva.

 Posebnost koncerta u Splitu bit će i ta što će Hladno pivo nastupati na malo drugačijoj pozornici. Riječ je o kupoli montiranoj na pozornicu koja daje posebnu atmosferu ali i tehničke uvjete savršene za koncert na otvorenom.

 

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »