Glazbene legende: 30 vječnih pjesama - Razni strani izvođači

Glazbene legende: 30 vječnih pjesama

Glazbene legende: 30 vječnih pjesama

"Glazbene legende: 30 vječnih pjesama“: dvostruko CD izdanje s vrhunskim izvedbama vječnih pjesama za sve generacije uz knjigu u o najvećim glazbenim legendama!

O albumu

RTL Televizija i Menart predstavljaju „Glazbene legende: 30 vječnih pjesama“. Ovo dvostruko CD izdanje s vrhunskim izvedbama vječnih pjesama za sve generacije, u prodaji je uz knjigu u o najvećim glazbenim legendama!

Novinar i publicist Davor Hrvoj u knjizi otriva zanimljive detalje vezane uz odabrane glazbenike i hitove, a sve je popraćeno i fotografijama iz zlatnih glazbenih vremena.

Primjerice, otkrit ćete da svi koji su ikad bili na koncertu Nine Simone, pravog imena Eunice Kathleen Waymon, mogli su osjetiti energiju kojom je zračila, unutranju snagu kojom je sugestivno prenosila poruku mira i dizala glas protiv neravnopravnosti. Legenda o njoj zapisana je još za njezina života. Njezina izvedba skladbe “To Love Somebody” ali i mnogobrojnih ostalih, toliko je uvjerljiva i sugestivna da prožima slušatelja nekom posebnom jezom, baš kao i njezin aktivizam. Generacije su bile nadahnute njeznim istupima protiv rasizma, a njezina skladba “Mississippi Goddam” nadahnuta ubojstvom aktivista za ljudska prava Medgara Evansa i bombaškim napadom na crkvu u kojem su poginula djeca, a koja je postala himnom aktivista za ljudska prava, učinila ju je besmrtnom, vrijednom strahopoštovanja - legendom.

Mnogi od pjevača uvrštenih na ovo izdanje su istinske glazbene legende, a neki od njih još uvijek hodaju s nama i dopisuju legendu o svojem životu i stvaralaštvu.

Elvis Presley „Suspicious Minds“, Johnny Cash „Ring On Fire“, Bob Dylan „Jolene“, Doris Day „Whatever Will Be Will Be (che Sera, Sera), Frank Sinatra „When You`re Smiling (The Whole World's Smiles With You)“, Santana „Black Magic Woman“, Lou Reed „Walk On The Wild Side“... samo su neke od ikona i bezvremenskih hitova koje smo odabrali za ovo glazbeno idanje.

„Glazbene legende: 30 vječnih pjesama“ potražite na kioscima Tiska i u Tisak media centrima po odličnoj cijeni od samo 49,90 kuna!

 

Popis pjesama:

CD 1

Elvis Presley - SUSPICIOUS MINDS

Van Morrison - BROWN EYED GIRL

Terry Jacks - SEASONS IN THE SUN

Perry Como - MAGIC MOMENTS

Doris Day with Frank DeVol & his Orchestra - WHATEVER WILL BE WILL BE (Que Sera, Sera)

Frank Sinatra - WHEN YOU'RE SMILING (The Whole World's Smiles With You)

Paul Anka - PUT YOUR HEAD ON MY SHOULDER

Johnny Nash - I CAN SEE CLEARLY NOW

Bill Withers - LOVELY DAY

Billy Ocean - LOVE REALLY HURTS WITHOUT YOU

Luther Vandross - NEVER TOO MUCH

LaBelle - LADY MARMALADE

Marvin Gaye - SEXUAL HEALING

Lou Reed - WALK ON THE WILD SIDE

Santana - BLACK MAGIC WOMAN

CD 2

Johnny Cash - RING OF FIRE

Bob Dylan - DON'T THINK TWICE, IT'S ALRIGHT

Dolly Parton - JOLENE

Erma Franklin - PIECE OF MY HEART

Patti Smith Group - BECAUSE THE NIGHT

Mott The Hoople - ALL THE YOUNG DUDES

Jose Feliciano - LIGHT MY FIRE

Nina Simone - TO LOVE SOMEBODY

Bette Midler - FEVER

Andy Williams - CAN'T TAKE MY EYES OFF YOU

Harry Nilsson - WITHOUT YOU

John Denver - ANNIE'S SONG

Willie Nelson- BLUE EYES CRYING IN THE RAIN

Leonard Cohen - SUZANNE

Jeff Buckley – HALLEUJAH

O izvođaču

Razni izvođači

Izdavač: Menart Datum izdavanja 07.06.2014.
  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »