"KORALJ VRAĆEN MORU" - Vesna Tominac Matačić

Novi album

"KORALJ VRAĆEN MORU"

„Koralj vraćen moru“, naziv je albuma kojeg predstavljamo, a novi je to projekt Zagrebačkog glumačkog ateljea koji se prirodno nastavlja na predstavu o Vesni Parun „ Ja koja imam nevinije ruke“, ali nije dio nje niti je predstavlja već tematski nadopunju

O albumu

Glazbena knjiga „Koralj vraćen moru“, svojevrsna je posveta njegovih autora velikoj, ali nepravedno zapostavljenoj, najvećoj hrvatskoj pjesnikinji. Sadrži izbor iz poezije Vesne Parun u kojemu se nalaze one poznate pjesme koje su obilježile odrastanje generacija, kao; „Ti koja imaš nevinije ruke“, „Opijmo kočijaša što vozi naše dane“, itd., ali i neke manje poznate pjesme te one koje su vremenom već pomalo zaboravljene.

Edin Karamazov, vrlo cijenjeni i višestruko nagrađivani glazbenik, izabrao je glazbu iz svog klasičnog repertoara za ovaj album te svojom  sjajnom interpretacijom na gitari popratio stihove i dodatno obogatio cijelu priču.

Želja autora ovoga albuma bila je zaustaviti vrijeme na tren u svom galopu prema sigurnom zaboravu veličanstvenoga djela Vesne Parun, vrhunske poezije i hrvatskoga jezika.  On zapravo predstavlja i  svojevrsni nostalgični podsjetnik na vrijeme kad su se stihovi govorili naglas, s emocijom i bez žurbe.

O izvođaču

Izdavač: Menart Datum izdavanja 25.01.2017.
  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »